Bil
Provkörning av Mercedes A 200
Mercedes A-klass har upplevt en klassresa under tjugo år. Från ett hotande dunderfiasko till stor succé. Nu kommer den fjärde generationen­ och vi pratar världsklass.
19:39 Teknikens Värld
Ricciardo stod emot trycket i Monaco
Daniel Ricciardo fick sin till slut sin efterlängtade seger i Monaco men som det verkar efter att ha fått hantera en hel del problem med bilen från ungefär halvvägs in i racet. I skrivande stund vet jag inte exakt vad som var problemet men om jag uppfattade saken rätt så saknade...
18:37 Teknikens Värld
Trängsel och parkeringsbrist: Här är politikernas lösningar
Trängsel, köer och brist på parkeringar är stora problem för trafikanter i Stockholm. Samtidigt är miljözoner och dieselförbud omdiskuterade.
17:00 Expressen
Diskutera Monacos GP live!
Starten för Monacos Grand Prix 2018 går klockan 15.10 svensk tid. Sändningen med Janne & Co börjar klockan 14.15 på Viasat Motor.
14:00 Teknikens Värld
TEST: Här är årets bästa bältesstolar
Att köpa bilbarnsstol eller bältesstol är mycket viktigt för att hålla ditt barn säkert i bilen. Här är de billigaste, säkraste och mest lätthanterliga stolarna i ett stort test.
14:00 Expressen
Provkörning av Lamborghini Urus
Från koncept till riktig bil tog Urus närmare sex år på sig. I verkligheten är den snabbare än så. Urus vänder upp och ner på begreppen, visar att högbyggd suv visst kan vara snabbare än den snabbaste sportvagn. Allt har förstås sitt pris, i Urus...
00:36 Teknikens Värld
Daniel Ricciardo snabbast i Monaco – genom tiderna
Daniel Ricciardo levde upp till favorittrycket inför dagens kval och gjorde det med det snabbaste varvet som någonsin körts här Monaco, oavsett bankonfiguration. Det har känts hela helgen, genom alla träningspass, att Red Bull har greppet över de övriga och utan Max...
lördag 17:30 Teknikens Värld
Unik Volkswagen-samling säljs på svensk auktion
Till Bilweb Auctions höstauktion väntar en Volkswagen-fest. Folkvagnar av varje årsmodell, Sveriges kortaste VW, cabrioleter och Karmann-Ghia auktioneras ut
lördag 17:00 Expressen
Diskutera kvalet till Monacos GP live!
Starten för kvalet till Monacos Grand Prix 2018 går klockan 15.00 svensk tid. Sändningen med Janne & Co börjar klockan 14.30 på Viasat Motor.
lördag 14:00 Teknikens Värld
STORT TEST: Här är årets bästa elcyklar
Här är de bästa elcyklarna. Med elfordonspremien kan du få bidrag på upp till en fjärdedel av priset. Flera av dem går för fort eller har dåliga bromsar.
lördag 14:00 Expressen
Din bil avslöjar din inkomst – tror andra
I en ny undersökning visar det sig att svenskarna tror sig veta en hel del om en människa genom att bara titta på personens bil.
lördag 09:45 Teknikens Värld
Dodge Viper kommer tillbaka – med V8 under huven
I augusti förra året lades Dodges ikon inom muskelbilsgenren – Viper – ned. Många tårar fälldes, tårar som nu kan torkas bort för nu nås vi att beskedet att en ny generation förmodligen är på ingång.
lördag 01:24 Teknikens Värld
BMW:s M10-motor byggd i wellpapp
Vissa har för mycket fritid, men för oss som inte har det är vi glada att vissa har just mycket fritid så att de kan roa oss andra med så här snygga jobb.
fredag 21:44 Teknikens Värld
Nissan kapar taket på Leaf
Nissans elbil har sålt i 100 000 exemplar i hemlandet. Det firar man med att visa upp en taklös variant av modellen – Leaf Open Car.
fredag 18:20 Teknikens Värld
TEST: Audi A7 Sportback är en lyxbil med sportprestanda
Audi A8 har paketerats om till en fråck coupé. Audis nya A7 Sportback imponerar med hög teknisk nivå men smakar det så kostar det. Pris cirka 850 000 kr.
fredag 16:49 Expressen
Fiat och Chrysler återkallar 4,8 miljoner bilar
Ett problem med farthållaren – som kan sluta att fungera och inte gå att stänga av – gör att Fiat/Chrysler måste återkalla 4,8 miljoner bilar.
fredag 15:45 Expressen
En enda självkörande bil kan rädda oss andra från trafikkaos
De självkörande, så kallade autonoma, bilarna är på ingång, trots hårt motstånd från vissa håll. En amerikansk studie i verklig trafik visade med tydlighet att trafiksituationer kan undvikas med lite ny teknik.
fredag 13:41 Teknikens Värld
Guide – hitta rätt kylbox för dig och din bil i sommar
Kyld eller värmd mat och dryck kan vara räddningen på bilsemestern i sommar. Men för det behöver du en bra kylbox. Här har du en guide som tipsar om bra val
fredag 13:31 Expressen
Ford lanserar cykelkampanj
Ford vill öka förståelsen mellan cyklister och bilister och detta genom kampanjen Share The Road.
fredag 12:54 Vi Bilägare
Imorgon är Volvo Museums Dag
På lördag firar Volvo Museum sin egen dag och det med flera aktiviteter och spännande gäster - som Moores P1800.
fredag 11:40 Vi Bilägare
Här är världens 11 dyraste bilar någonsin
Ett märke dominerar listan över dyraste bilarna som sålts på auktion. Ferrari. Men två andra märken har smugit sig in - tyska Mercedes och brittiska Jaguar.
fredag 11:30 Expressen
Här är de 10 mest populära begagnade elbilarna
Det tillverkas allt fler elbilar och det innebär förstås att det börjar komma ut begagnade elbilar till försäljning. Här är de 10 modeller som säljer bäst.
fredag 11:00 Expressen
TEST: Mazda CX-5 är ett smart begagnatköp
Är du som många andra efter en mellanstor suv med fyrhjulsdrift som inte gräver stora hål i plånboken är Mazdas fina CX-5 ett bra val.
fredag 09:37 Expressen
Europapremiär för Citroën C5 Aircross
Suven från Citroën har haft Europapremiär, den kommer lanseras i Sverige kring årsskiftet - men det dröjer för hybriden.
fredag 09:33 Vi Bilägare
Regelvidriga anordningar tvingar Mercedes till återkallelse av Vito CDI
Kraftfahrt-Bundesamt fortsätter att granska de tyska biltillverkarna. Nu är det Mercedes som har hamnat under lupp, närmare bestämt transportbilen Vito.
fredag 09:15 Teknikens Värld
Utsläpp från lastbilar ökar
På grund av ökade körsträckor ökar utsläppen från lastbilar för första gången sedan 2010.
fredag 09:15 Vi Bilägare
Volvo ökar tillverkningen av XC40
Efter nära 80 000 ordrar väljer Volvo att utöka produktionen av småsuven XC40.
fredag 08:55 Vi Bilägare
USA går mot tull för bilimport
USA trappar upp handelskriget och väntas följa upp de tidigare kontroversiella aluminium- och ståltullarna med en biltull.
fredag 07:45 Teknikens Värld
Red Bull håller för trycket – än så länge
Red Bull visade under dagens båda träningspass att man har ett paket som fungerar väldigt bra på den tränga stadsbana. Dubbelt i topp med sina bilar både i FP1 och FP2 talar sitt tydliga språk och dessutom med en 3-4 tiondelar tillgodo på Ferrari och Mercedes med deras...
torsdag 22:50 Teknikens Värld
Nej, det är inget fel på bakvingen!
För första gången får vi se Zenvo TSR-S vinge Centripetal Wing i aktion.
torsdag 21:43 Teknikens Värld
Första titten på Codemasters F1 2018
Snart är det dags för ännu en utgåva av Codemasters populära Formel 1-spel. F1 2018 släpps i augusti, men redan nu får vi se spelläget för första gången.
torsdag 19:47 Teknikens Värld
Bröllopsbilen det surras om
Ett kungligt bröllop kan vara hur mossigt som helst men det var inte brudparets bil vid helgens vigsel i Storbritannen. Klassiska former – med eldrift! Och det med kroatisk hjälp.
torsdag 19:16 Teknikens Värld
Rapport: Så gick Uber-olyckan i Arizona till
Nu har den amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NTSB släppt en första preliminär rapport om dödsolyckan i Arizona med en självkörande Uber-Volvo XC90
torsdag 17:39 Expressen
Volvo T8 Twin Engine har nu ”bara” 390 hk pga partikelfilter
Volvo har börjat fasa in partikelfilter i sina bensindrivna modeller. Nu är turen kommen till laddhybriderna med T8 Twin Engine-drivlinan. I detta utförande försvinner 17 hästkrafter.
torsdag 16:58 Teknikens Värld
XC40 gör succé – Volvo måste öka produktionen
Suven Volvo XC40 bleb Årets bil i Europa. Nu skjuter försäljningen i höjden, och Volvo måste öka sin kapacitet för att möta efterfrågan.
torsdag 16:39 Expressen
Red Bull favoriter i Monaco
Monaco och allt är precis som det brukar här, en härlig blandning av förare, journalister och fans som ska samsas på en väldigt liten yta. Lägg därtill att trafiken ska flyta någorlunda som normalt samtidigt som förare och team genomför sina trackwalks. Red...
torsdag 15:24 Teknikens Värld
Kvinnor är bättre än män vid uppkörningen
Det är stora skillnader bland svenskarna när det gäller att klara körprovet för B-körkort. Vänersborg är sämst, där missar två av tre uppkörningen.
torsdag 15:10 Expressen
Politiker eniga: Stockholmarna måste börja köra mindre bil
Trängsel i trafiken och farliga utsläpp i luften är två saker som orsakas av bilismen i Stockholm. Politikerna tycker alla att bilismen måste minska.
torsdag 13:34 Expressen
BMW-batterier lagrar energi åt Vattenfall
Batterier från BMW i3 drar tungt lass i Vattenfalls nya jätteanläggning i Wales.
torsdag 13:04 Teknikens Värld
XC40 säljer i rasande takt – Volvo tvingas öka produktionen
Att bli utsedd till Årets Bil i Europa 2018 verkar ha gjort susen, för XC40 säljer bättre än vad Volvo hade föreställt sig på förhand. Därför ökar den svenska biltillverkaren nu produktionskapaciteten.
torsdag 11:51 Teknikens Värld
USA undersöker importtullar på bilar
Trumpadministrationen har startat en utredning kring importtullar, på 20-25 procent, för lastbilar och bilar.
torsdag 11:34 Vi Bilägare
Bästa begagnade elbilarna – experternas bästa köp
Satsa på begagnad elbil – och spara stora pengar. Här är det viktigaste att tänka på för ett bra andrahandsköp. Fyra experter inom området ger sina 15 bästa tips och råd.
torsdag 11:33 Aftonbladet
Två veckor till Dragracing-EM i Tierp
Totalt är 266 team från 17 länder anmälda till den stora dragracingtävlingen på Tierp Arena mellan 7-10 juni.
torsdag 11:03 Vi Bilägare
Hamburg först med dieselförbud – börjar nästa vecka
Tysklands näst största stad Hamburg kommer från och med den 31 maj att i delar av staden förbjuda dieseldrivna bilar och lastbilar som inte är Euro 6-klassade.
torsdag 10:00 Teknikens Värld
Fler tycker att besiktningen är för dyr
Transportstyrelsen har genomfört en undersökning av besiktningsmarknaden som visar att kunderna överlag är nöjda - men inte med priset.
torsdag 09:21 Vi Bilägare
Så tar du bäst med dig cykeln på bilen
Här är tre enkla knep för att få med cykeln på bilen i sommar. Det är cykelhållare för tak, dragkroken och bakluckan.
torsdag 09:20 Expressen
DS 3 - nu som caféracer
Premiummärket DS har visat en ny specialare av DS 3 som är inspirerad av en specifik sorts motorcykel.
torsdag 09:05 Vi Bilägare
Video: Volvo hyllar Roger Moore
För ett år sedan gick skådespelaren tillika Volvo-fantasten Roger Moore bort, i det här klippet hyllas han av Volvo och designern av P1800.
torsdag 07:01 Vi Bilägare
90 år sedan Opel RAK 2 nådde 238 km/h
En gång i tiden var Opel riktigt inne i det här med raketbilar. De byggde flera stycken och just i dag är det 90 år sedan raketbilen RAK 2 nådde svindlande 238 km/h på Avus-banan i Berlin.
onsdag 20:30 Teknikens Värld
Ett år sedan Roger Moore gick bort – Volvo hedrar honom och P1800
Eftersom det i dag är ett år sedan populära skådisen Roger Moore gick bort har Volvo och P1800:ans designer Pelle Petterson gjort en film för att hedra honom och hans bil.
onsdag 18:14 Teknikens Värld
DS 3 som caféracer
Tycker du att DS 3 är för mjäkig? Då kanske denna motorcykelinspirerade specialversion i limiterad upplaga kan locka.
onsdag 17:39 Teknikens Värld
Regeringens bensinskatt är en snyting mot bilägarna
När regeringen med stöd från mp drev igenom indexuppräkningen på bränsleskatterna skapade de en orimlig modell som slår fel nu när råoljepriset ökar.
onsdag 15:51 Expressen
Ferrari SP38 – specialversion inspirerad av F40
Ferrari fortsätter att bygga så kallade one-offs och nu presenterar de modellen SP38 som har detaljer lånade från ikonen F40.
onsdag 15:34 Teknikens Värld
Testar bara 1100
Lorem ipsum.
onsdag 15:05 Teknikens Värld
Max, 23: ”Hade kunnat leda till dåliga saker”
Hans mamma missbrukade alkohol och uppväxten präglades av oro och stök hemma. Istället hittade Max Johansson tryggheten hos UNF, Ungdomens Nykterhetsförbun
onsdag 15:04 Expressen
Vann ny bil – på sin nitlott
Annikas nitlott förvandlades plötsligt till en vinstlott hos Miljonlotteriet. I en extradragning vann hon en ny bil – värd en halv miljon kronor. – Det var
onsdag 14:56 Expressen
Volvos vd: En fjärdedel av bilarna ska prenumereras
Volvos Care by Volvo har fått ett trögt mottagande i Sverige. Nu ställer Volvos vd krav på den nya tjänsten. Inom fem år måste den bli lönsam.
onsdag 14:25 Expressen
Titta in i Fords väderfabrik
En vanlig dag för testingenjörerna innehåller snöfall, Mount Everesthöjd och 55 gradig hetta.
onsdag 14:04 Vi Bilägare
Rosttest: Volkswagen Tiguan Allspace (2018)
Den väl utförda behandlingen i hålrum balkar lyfter betyget. Läs mer i Vi Bilägares rosttest.
onsdag 14:00 Vi Bilägare
Nu införs dieselförbudet i Hamburg
Dieselbilsförbudet rycker närmare. Tyska storstaden Hamburg inför från 31 maj körförbud för äldre dieselfordon på begränsade vägsträckor.
onsdag 13:40 Aftonbladet
Nu varnar polisen för biltjuvarnas tysta stöldmetod
Bildelsstölder är ett stort problem i Sverige och nu verkar tjuvarna ha kommit på en ny metod att ta sig in i bilarna. Det diskreta sättet oroar polisen.
onsdag 13:21 Expressen
Hamburg inför dieselförbud
Tyska städer får förbjuda vissa dieselbilar i stadskärnan med omedelbar verkan enligt nytt beslut.
onsdag 12:36 Vi Bilägare
Kia Sportage facelift officiell
Nytt stuk på stötfångare och ljuskällor men under huven händer det mer med Kias storsäljare Sportage. Modellen får en ny dieselmotor och blir först ut med ett nytt mildhybridsystem.
onsdag 12:27 Teknikens Värld
Audi har hittat utsläppsfel i 60.000 bilar
En avvikelse i motorstyrningen på dieseldrivna A6 och A7 måste rättas till.
onsdag 10:43 Vi Bilägare
Kia Sportage får elhjälp
Suven ändrar sitt utseende och bland motoralternativen tillkommer en mildhybrid.
onsdag 10:06 Vi Bilägare
Beviset på varför du inte ska reta en lastbilschaufför
Reta aldrig andra trafikanter. Och reta absolut inte upp lastbilschaufförer. Det hade dock den här personbilschauffören glömt. Karma slår till omgående.
onsdag 09:47 Expressen
Jaguar I-Pace – tre snabba från provkörningen kommer snart
Jaguars eldrivna suv I-Pace är på väg ut på marknaden och Erik Wedberg har åkt till Portugal för den första provkörningen. Här är de första intrycken.
onsdag 09:35 Teknikens Värld
Bilfrågan: Strypa bilarnas maxhastighet?
”Varför säljs det privatbilar som går att köra fortare än högsta gällande hastighet i Sverige? Endast utryckningsfordon skulle gå att köra fortare...
onsdag 09:12 Vi Bilägare
Tusen hästkrafter i IndyCar
Hur de nya Formel 1-motorerna blir 2021 är inte klart. I IndyCar är dock kusten klar för större och starkare motorer – utan hybridteknik.
onsdag 08:11 Teknikens Värld
Den mystiska bilen i lövhögen
Så du kallar dig bilkännare? Nå, då ser du vad som gömmer sig under denna lövhög och som lurat där länge.
tisdag 20:25 Teknikens Värld
Ford bekräftar Mach 1 – en elektrisk crossover med Mustang-attribut
Ford ska snart kliva in i en stor omställningsprocess där flera klassiska modeller försvinner (från framför allt USA-marknaden) och en satsning mot elektricitet tar vid.
tisdag 18:59 Teknikens Värld
Nu har 36 305 bilar körförbud – få ägare vet att de drabbats
De nya besiktningsreglerna har nu börjat gälla. I samband med det har tiotusentals svenska fordon fått körförbud. Det gäller båda A-traktorer och bilar.
tisdag 17:01 Expressen
Tesla Model X – suven som håller ”vältklass” på riktigt
Amerikanska transportstyrelsen NHTSA genomför hårda tester av bilar – och Tesla Model X får toppbetyg över hela linjen. Till och med bättre än Volvo XC90.
tisdag 16:07 Expressen
Rosttest: Renault Espace (2018)
Påkostat bygge och bra konstruktion försvårar för rosten att få fäste. Läs mer i Vi Bilägares rosttest.
tisdag 15:43 Vi Bilägare
Så mycket kostade bensinen 1950-2018 i dagens penningvärde
Just nu betalar vi svenskar mer än någonsin för bensin och diesel. Men hur står sig dagens pris på bensin jämfört med priserna de senaste 68 åren? Vi har räknat på det och tagit hänsyn till inflationen.
tisdag 15:27 Teknikens Värld
AD

AD

AD

BOKMÄRKEN

FAVORITER

Sarpsborg 08 Hordaland Telemark IT Utenriks Innenriks Hedmark Oppland Næringsliv Nordland Bergen Kjendis Fotboll Østfold Akershus Vestfold Aust Agder Kultur Båt Rogaland
flera?
Vest Agder Mobil Mat Troms Sport Oslo Hässleholm Skåne Buskerud Møre og Romsdal Trøndelag Sogn og Fjordane Odda Kalmar Forsvar Fiske Svedala Kristianstad Finnmark Fotball Oskarshamn Molde FK Skien Molde Kvinnherad Kongelig Fredrikstad Inrikes Tinn Get-ligaen Karlskrona USA Kultur Malmö Sandnes Stabæk Karmøy Rendalen Sport Sunndal Stavanger Bolig Musikk Blekinge Eslöv Poker Barn Kongsvinger Näringsliv Tesla Bodø Stord Sørreisa Fauske Steigen Ringsaker Lillesand Porsgrunn Lyngdal Kragerø Stockholm Åstorp Bil Aurskog-Høland Meløy Grane Risør Hyllestad Askøy Motor Vestby Sverige Politikk Elverum Nittedal Dyr Hälsa Haugesund Kunst Tvedestrand 17. mai Landskrona Android Bamble Håndball Tomelilla Helsingborg Drangedal Osterøy Mote Nesodden IK Start Mandal Økonomi Åsnes Trening Drammen Lund Eliteserien Vestvågøy Tynset Sjakk Svelvik Film Salangen Eidskog Øksnes Hvaler Universet Narvik Turn Bil Kristiansand Kryptovaluta Ballangen Russland Nordkapp Sund Båt Vietnam Lier Lindås Vefsn Fedje Horten Reise Trysil Kvænangen Berlevåg X-games Sigdal Klippan Gloppen Tolga Utrikes Friluftsliv Notodden OBOS-ligaen Karasjok Førde Forskning Filippinene Mörbylånga Sarpsborg Staffanstorp Vinje Nedre Eiker Langrenn Grue Tranøy Vågan Utsira Trav Målselv Askim Radøy Ålesund Vadsø Frogn Menn Svalbard Jakt Eurovision Bromölla Moss Porsanger Austrheim Tønsberg Hörby Kävlinge Tingvoll Sande Larvik Russ Jølster Masfjorden Tana FK Haugesund Gjøvik Aurdal Gausdal Spill Odds BK Kongsberg Skiskyting Øygarden Båstad Hemnes Vær Mat Meland Skurup Fitjar Vitenskap Lyngen Ski Forskning Jevnaker Ronneby Åmli Åmot World Series of Poker Sogndal Modum Sölvesborg Askvoll VM Rana Skiptvet Bodø/Glimt Suldal Hamar Sauherad Sykkel Moskenes Teknik Stavanger Oilers OL Stranda Eiker Re Nord-Korea Ekonomi Selje Halden Skedsmo Nord-Odal Alstahaug Jönköping Kommunesammenslåing Time Rauma Enebakk Høyanger Naustdal Skøyter Olofström Friidrett Spania Halsa Landbruk Vålerenga Brønnøy Kviteseid Farsund Helse Kvinesdal Lesja Hadsel Løten Eidfjord Østre Toten Øyer SK Brann Herøy Tromsø IL Norway Cup Våler Hammerfest Andøy Sandøy Valle Svømming Kvæfjord NHL Tysvær FA-cupen Trollhättan Flora Birkenes Rælingen Skodje Dovre Arvika Flakstad Hole Odal Mjøndalen IF Torsken Volvo Karlshamn La liga Hattfjelldal Påske Åseral Nybro Östergötland Rygge Interiør Roing Forsand Bundesliga Fræna Giske Surnadal Borgholm Mjölby Skånland Bærum Vennesla Klima Hockey Liverpool Alpint Voss Tromsø Trøgstad Hamarøy Ishockey Vellinge Modalen Viking FK Værøy Foto Kristiansund Litteratur Råde Arendal Sola Nes Asker Klatring Boksing Eidsberg Stryn Google Sørfold Sandefjord E-sport Skisport Eid Rømskog Gran Fjaler Ås Syria Aure Skjervøy Røyken Lenvik Øvre Eiker Årdal Kvinner Polen Os Svalöv Leirfjord Nesna Søgne Jobb Froland Evenes Flekkefjord Tour of Norway Tjeldsund Motorsport Emmaboda
AD

AD

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL