Bil
Aspark Owl gör 0-100 km/h på under två sekunder
Den japanska elbilen Aspark Owl visades på Frankfurt-mässan i höstas. Då pratade man om att den elektriska superbilen skulle klara sprinten 0-100 km/h på exakt två sekunder. Nu finns filmbevis som tyder på att ”Ugglan” tagit sig under den magiska gränsen.
21:00 Teknikens Värld
F1 erbjuder ”hot laps” med kända förare
Vem har inte drömt om att susa runt en formel 1-bana med Mika Häkkinen bakom ratten?
19:16 Teknikens Värld
Bilchefens drömjobb – att skapa ett helt nytt märke
När Alain Visser kom med förslaget att Geely-koncernen behövde ett helt nytt bilmärke – placerat mellan Geely och Volvo. Då fick han uppdraget att skapa bilmärket Lynk & Co.
17:30 Expressen
Thierry Neuville vinner Rally Sweden
Thierry Neuville, Hyundai, gick inte att stoppa i Rally Sweden. Även om han tog det lugnt under finalsöndagen gick han i mål som segrare.
17:02 Teknikens Värld
Musk lovar säkerhetsuppdateringar efter Model 3-krasch
Ett handskfack som inte går att få upp och en krossad infotainmentskärm som går att skära sig på. Nyligen var en Tesla Model 3 inblandad i en krock och ägaren påpekade snabbt två säkerhetsbrister i en post på nyhetssidan Reddit. Elon Musk är...
15:34 Teknikens Värld
Så blir Volvos nya drömbil – Polestar 1
Ända sedan Volvo visade sin sedan S90 har det pratats om att den svenska tillverkaren ska bygga en sportig coupé. Nu vet vi att det blir tillverkarens nystartade elbilsmärke Polestar som släpper bilen Polestar 1.
söndag 14:00 Expressen
Dyson planerar för tre elbilsmodeller
Dammsugartillverkaren Dyson håller som bekant på och tar fram en elbil. Premiären är satt till 2020. Men nu kommer nya uppgifter som säger att den brittiska dammsugartillverkaren har större planer än så.
söndag 12:20 Teknikens Värld
Provkörning: Dacia Duster (2018)
Att erbjuda en bil som är 434 cm lång för under 100 000 kronor är inte illa – även om det bara är med en marginal på en hundralapp. I Sverige är...
söndag 10:00 Vi Bilägare
Provkörning av Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio
Det går brant uppför och det går jäkligt fort. Nästan som det vore en racerbana. V6-motorn brölar hysteriskt ur avgasrören. Stelvio Quadrifoglio är i sitt esse på ”alpvägen” Jebel Hafeet Mountain Road.
söndag 08:59 Teknikens Värld
Thierry Neuville mot seger i Rally Sweden
Thierry Neville, Hyundai, håller alltjämt ett fast grepp om Rally Sweden efter lördagens sträckor. Och nu återstår bara en kort etapp innan målgång på söndagen.
lördag 22:49 Teknikens Värld
Hotellsviten där en Aston Martin ingår
I vissa hotellrum ingår fina utsikter, i andra lyxiga badrum. Och så finns det de där det ingår... en Aston Martin.
lördag 19:14 Teknikens Värld
Provkörning av Hyundai i30 N Performance
Hyundai vill bli tuffare. Rallybilar, racingbilar och nu är operation N på frammarsch. N är namnet på Hyundais nya prestandamodeller och i30 är först ut.
lördag 16:15 Teknikens Värld
Nya Porsche Cayman GT4 får boxersexa utan turbo
För två år sedan uppdaterades Porsches modeller Cayman och Boxster och fick tilläggsnamnet 718 vilket innebär överladdade boxerfyror under huven. Men när nya Cayman GT4 får premiär, troligtvis senare i år, får den en boxersexa utan överladdning.
lördag 14:00 Teknikens Värld
Så packar du bilen inför sportlovsresan
För att minska risken för olyckor är det viktigt att packa bilen rätt. Här får du råd om hur du ska stuva in skidorna och den övriga utrustningen på bästa sätt inför sportlovsresan.
lördag 12:00 Expressen
Mercedes planerar sportig A-klass strax under A 45
Är A 250 för svag och A 45 för mycket? Håll ut. Enligt ryktet planerar Mercedes för ett motoralternativ som hamnar mittemellan – och som också får AMG-emblem på bakluckan.
lördag 11:45 Teknikens Värld
Provkörning: Volkswagen Golf Sportsvan (2018)
Golf Sportsvan tilltalar främst äldre, praktiskt tänkande kunder. Ändå är modellen som klippt och skuren för en liten barnfamilj.
lördag 10:00 Vi Bilägare
Provkörning av Mitsubishi Eclipse Cross 1,5 T-MIVEC ClearTec 2WD
Mitsubishis europeiska PR-chef säger själv att de gjort bra, men tråkiga bilar. Suven Eclipse Cross med sina coupéformer ska vara vändningen för märket som nu påstår att de har hittat tillbaka till rötterna.
lördag 08:45 Teknikens Värld
Trippel Hyundai i Rally Sweden
Det är idel ädel koreanska bilar i topp i VM-tävlingen Rally Sweden som pågår för fullt. Och allra snabbast efter första riktiga dagen är Thierry Neuville.
lördag 06:45 Teknikens Värld
Volvo 240 har blivit elbil
Lång räckvidd. Stor familjebil, rymlig och en god lastare. Så ska väl en optimal elbil vara specificerad? Jo då, och en sådan elbil finns – Volvo 240 Electric.
fredag 20:00 Teknikens Värld
Unik Porsche 911 Carrera RSR 2.1 Turbo ska säljas
Av alla bilar som går ut till försäljning och som vi har skrivit om är denna en av de häftigaste. Porsches Le Mans-tvåa från 1974 – en 911 Carrera RSR 2.1 Turbo.
fredag 18:14 Teknikens Värld
Nya Kia Ceed blir inte elbil – däremot mildhybrid
Du kan inte se fram emot en helelektrisk variant av nya Kia Ceed. Däremot en mildhybrid med ett 48-voltssystem ombord.
fredag 17:18 Teknikens Värld
Gasigt Poloprov
I det här avsnittet av Vi Bilägares podcast berättar vi om hur VW Polo med gasdrift är att köra. Vi pratar också om provkörningarna av nya Nissan...
fredag 16:46 Vi Bilägare
Ville slippa A-traktorerna – då byggde Bertil en isbana
Bertil Edlund tyckte att det var för mycket negativa skriverier om ungdomar och A-traktorer. Därför tog han sin traktor och plogade upp en isbana som ungdomarna kan köra på.
fredag 16:00 Expressen
Semesterorter förbjuder turister med dieselbil
För att sänka koldioxidutsläppen på de baleariska öarna har dess regering nu beslutat att inte tillåta att turister tar fossildrivna bilar dit. Så från år 2025 är det förbjudet att ta dieselbilen till Mallorca och Ibiza – och från 2035...
fredag 15:38 Expressen
Din bil avslöjar vilket parti du röstar på
Är du hemlig med vad du röstar på i riksdagsvalet? Glöm det! En ny undersökning säger nämligen att din bil avslöjar dig.
fredag 14:47 Teknikens Värld
Nu är den eldrivna Saaben snart här
Nevs bygger en elbil på gamla delar från Saab. Enligt de senaste uppgifterna ska tillverkaren börja bygga bilarna i Kina våren 2018.
fredag 13:45 Expressen
Klarar Duster dusten?
Jag ska ärligt säga att vi inte visste att vi befann oss på privat mark när denna bild togs men jag fick strax efter exponeringen veta det och...
fredag 13:01 Vi Bilägare
Nya bilar för hårda – svåra att klippa upp för brandkåren
Nya bilar är säkrare än gamla, men säkerheten är inte bara av godo. Brandmän som tvingas klippa upp bilarna har märkt att de är så hårda i konstruktionen att det ibland tar tid, och tid är just det som kan skilja mellan liv och död.
fredag 11:51 Teknikens Värld
Vägraseri med tippad utgång
Ska vi vara ärliga så är utgången otippad, men vi kunde inte låta bli en liten ordlek i samband med detta vägraseri (road rage).
fredag 10:15 Teknikens Värld
Lista: Här byggs mötesfria vägar
Trafikverket har lagt sin plan för vägprojekt under de kommande fem till sju åren. Och satsningen omfattar flera mil mötesfria vägar och flera av våra största vägar kommer att få mitträcken och vajerräcken. Här är listan över vägarna som...
fredag 10:09 Expressen
Volvo laddar upp för V60-premiär
Den 21 februari visas den nya generationen i sin helhet. Tills dess ger biltillverkaren ledtrådar om utseendet via detaljbilder på sociala medier.
fredag 09:43 Vi Bilägare
Bilfrågan: Ska jag låta rostskyddsbehandla?
”Finns det anledning, och är det ekonomiskt motiverat, att kosta på ett extra rostskydd på bilen?” Vi Bilägare svarar.
fredag 09:04 Vi Bilägare
En ny Defender med tysk hjälp
Projekt Grenadier tar nu nästa steg. Med tysk hjälp ska man skapa den nya terrängbilen i Land Rover Defenders anda.
fredag 08:15 Teknikens Värld
Dodge Charger ”Bullitt” med fin ägarhistorik till salu
Vad säger du om att ratta en Dodge Charger från 1969 som har Bullitt-modifierats? Dessutom har den ägts av ett par riktigt kända bilsamlare.
torsdag 20:05 Teknikens Värld
Nya Ford Focus avslöjad!
En fjärde generation Ford Focus är på ingång och trots att det återstår några månader innan presentationen vet vi redan hur den ser ut.
torsdag 19:10 Teknikens Värld
Sista testet för Mercedes-AMG GT Coupé
Den hurtiga fyrdörrarscoupén gör debut under Genèvsalongen. Nu har de sista testerna genomförts, visar bilder släppta av Mercedes.
torsdag 18:15 Teknikens Värld
Nya Citroën Berlingo med fem eller sju stolar
Citroën bygger nya Berlingo i två stortlekar – M och XL – och båda kan köpas med fem eller sju sittplatser. Ny Berlingo börjar att säljas i Sverige efter sommaren.
torsdag 17:35 Expressen
Nya Citroën Berlingo officiell – fakta och bilder
Dags för tredje generationen av Citroën-modellen Berlingo som debuterade 1996. Ny plattform, mer attityd och nu än mer rymlig. Premiären sker under Genèvesalongen.
torsdag 17:19 Teknikens Värld
Så ser nya Kia Ceed ut utan sin maskering
Kia plockar in två nya motorer när de uppdaterar Ceed. Det betyder en ny diesel och en ny bensinare. Men det blir ingen ny elversion av Ceed – det spar Kia till Stonic som blir Kias första renodlade elbil.
torsdag 16:51 Expressen
Nya Kia Ceed officiell – alla fakta och bilder
En av Sveriges populäraste bilmodeller presenteras nu i ett helt nytt utförande. Här är alla fakta om och bilder på nya Kia Ceed (notera att namnet inte längre stavas Cee’d).
torsdag 16:03 Teknikens Värld
Kia Ceed 2019
torsdag 14:58 Teknikens Värld
TEST: BMW:s fräcka suv snyggast i klassen
BMW har byggt en snygg coupéversion på sin minsta suv X2. Och som vanligt briljerar BMW med fina köregenskaper och snygg design. Men vad hände med laddhybridversionen? Och BMW X2 blir ett dyrt nöje då priset rusat iväg
torsdag 13:54 Expressen
Kia Ceed ändrar i namn
Här är den nya generationen av småbilen – utan apostrof.
torsdag 13:51 Vi Bilägare
Mikael Stjerna kör nya Nissan Leaf
När Mikael Stjerna flög ner till Teneriffa för att köra nya Nissan Leaf lät han en fotograf filma honom och bilen. Resultatet får du ta del av här.
torsdag 13:13 Teknikens Värld
Ljustest: Audi A4 Allroad, Opel Insignia Country Tourer, Volkswagen Passat Alltrack (2018)
Matrix-systemet imponerar både i statiska mätningar och verklig körning. Läs mer i Vi Bilägares ljustest.
torsdag 12:32 Vi Bilägare
Mercedes-AMG GT Coupé i vindtunnel
torsdag 12:11 Teknikens Värld
Citroën Berlingo 2019
torsdag 10:08 Teknikens Värld
Nya Volvo V60 avslöjad!
En vecka innan världspremiären av nya Volvo V60 är modellen avslöjad. Så här ser Volvos nya mellanklasskombi ut.
torsdag 09:44 Teknikens Värld
Mercedes-Maybach S-klass i ny kostym
Superlyxiga åket uppdateras med bland annat tvåtonslack och kritstrecksränder.
torsdag 09:36 Vi Bilägare
Första bilderna: Här avslöjas Volvo V60
Nya Volvo V60 premiärvisas i Sverige 21 februari 2018 men redan nu har de första bilderna läckt på bilen, på en bosnisk bilsajt. Nya V60 har ett tydligt släktskap med Volvo V90 och det har skett stora förändringar sedan den gamla V60-modellen hyllades av svenskarna.
torsdag 09:22 Expressen
Framtida sportkombi från Subaru
Ska visa upp konceptet Viziv Tourer på bilsalongen i Genève nästa månad.
torsdag 08:44 Vi Bilägare
Citroën C4 försvinner – ersätts av C4 Cactus
Citroën ska slimma sin produktportfölj. Det innebär att dagens C4 rensas bort och går upp i C4 Cactus-trädet när det är dags för nästa generation.
torsdag 08:15 Teknikens Värld
Bilfrågan: Hur länge håller kedjan?
På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? ...
torsdag 08:04 Vi Bilägare
BMW M3 förvandlad till Volvo 162C
Någon Volvo 162C har världen aldrig skådat, förutom i form av en prototyp, men nu så. Här är en finskbyggd BMW M3 som förvandlats till just en 162:a i coupéutförande.
onsdag 20:24 Teknikens Värld
Volvo 162C baserad på BMW M3
onsdag 20:20 Teknikens Värld
Opel bekräftar: nya Corsa blir elbil
En ny generation Opel Corsa är på ingång. Nästa år börjar produktionen i Zaragoza-fabriken i Spanien. Spännande? Ja visst! Men desto mer spänningshöjande: nya Corsa blir elektrisk året därpå.
onsdag 19:23 Teknikens Värld
Rolls-Royce suv Cullinan ska heta – Cullinan
Rolls-Royce första suv står klar i sommar och nu är namnet officiellt – efter en hel del velande. Cullinan förblir just Cullinan.
onsdag 18:29 Teknikens Värld
Årets första F1-bil: Haas VF18
Först ut i år att visa nya bilen är Haas F1 Team. Här är deras VF18, en vidareutvecklad variant av fjolårets VF17. Denna Ferrari-motoriserade bil har inte bara ny livery, hajfenan är kraftigt omgjord (syns knappt på bilderna) och har fått halo-lösningen över...
onsdag 17:25 Teknikens Värld
TEST: Kia utmanar Volvo med nya snygga Ceed
Kia Ceed ska visas på bilsalongen i Genève men vi har redan nu kört bilen och tittat på designen. Kia ska under året visa upp totalt fyra versioner av sin mellanklassbil där Shooting Brake är coolast och snyggast.
onsdag 17:05 Expressen
Nya Toyota Supra har premiär i Genève
Äntligen! Så skulle nog många beskriva följande information; Toyota ska visa upp nya generationen Supra på Genèvesalongen om knappt tre veckor.
onsdag 16:40 Teknikens Värld
Vi måste öppna plånboken till nya och bättre vägar
Trafikverket har lagt en plan för de kommande fem åren. Men Jan-Erik Berggren tycker inte att det är tillräckligt och han hoppas att infrastrukturen blir en stor fråga inför valet i höst
onsdag 15:34 Expressen
Eldriven Opel Corsa 2020
Om två år kommer Opel att lansera småbilen Corsa som elbil.
onsdag 15:15 Vi Bilägare
Subaru Viziv Tourer Concept visar framtidens prestandakombi
Viziv Tourer Concept kommer till Genèvesalongen och ger oss en föraning om vad som komma skall när det gäller prestandabilar med extra utrymme från Subarus håll.
onsdag 15:12 Teknikens Värld
Bruce Willis bil säljs – var en gåva från Demi Moore
Nu säljs Bruce Willis klassiska Dodge Charger. Den fick han av sin dåvarande fru Demi Moore. Sedan köptes den av artisten Jay Kay från det brittiska bandet Jamiroquai.
onsdag 13:49 Expressen
Toyota igen i ”Svenska”?
Är det läge för Toyota att ta över i rallyvärlden? Frågorna är många inför årets VM-säsong som på allvar startar med Svenska Rallyt under...
onsdag 13:25 Vi Bilägare
Ferrari Portofino – tre snabba från provkörningen
I höstas premiärvisade Ferrari efterträdaren till instegsmodellen California T. Den nya bilen heter Portofino och nu är det dags för provkörning. Erik Wedberg har åkt till Italien.
onsdag 12:45 Teknikens Värld
Nu visar BMW upp den nya suven X4
Nu visar BMW nya suven X4, som är mindre än X6. Den nya bilen blir rymligare och mer tekniskt avancerad än sin föregångare, med en ny autobroms.
onsdag 11:30 Expressen
Mercedes C-klass facelift officiell
Ny teknik och ny grill, men uppdaterade C-klass kommer nog inte att bli Mercedes stjärna i montern under årets Genèvesalong. Här är i alla fall de uppfriskande nyheterna hos storsäljaren.
onsdag 10:26 Teknikens Värld
Test: Audi A4 Allroad, Opel Insignia Country Tourer, Volkswagen Passat Alltrack (2018)
En riktigt kraftfull kombi med fyrhjulsdrift och höjd markfrigång är inte dumt när Kung Bore är i farten. Nya Opel Insignia Country Tourer vill...
onsdag 10:02 Vi Bilägare
Polisen drar in miljoner från utländska åkerier
Det är trafikpolisen i nordvästra Skåne som är mest framgångsrik i kampen mot de utländska åkerier som inte följer lagar och regler i Sverige. 3,2 miljoner kronor drogs in under 2017 – mycket tack vare så kallad klampning. Lastbilarna låses fast och...
onsdag 09:15 Expressen
Ny BMW X4 i sommar
I juli 2018 lanseras andra generationen av suven som har blivit större, men lättare.
onsdag 09:10 Vi Bilägare
Nya BMW X4 officiell – större och starkare
Knappt tre veckor innan den riktiga världspremiären väljer BMW att visa upp nya generationen X4 för världen.
onsdag 08:30 Teknikens Värld
Mercedes C-klass facelift 2019
onsdag 08:02 Teknikens Värld
Bmw x4 2019
onsdag 08:00 Teknikens Värld
Bilfrågan: Ska man tvätta motorn?
”Undrar lite över detta med motortvätt. Vågar man sig på det själv?” Vi Bilägare svarar.
onsdag 07:57 Vi Bilägare
AD

AD

AD

BOKMÄRKEN

FAVORITER

Hordaland Bergen Utenriks IT Telemark Innenriks Hedmark Troms Odda Næringsliv Vestfold Kjendis Akershus Kultur Sport Sarpsborg 08 Buskerud Oppland Nordland Båt
flera?
Trøndelag Østfold Aust Agder Fotboll Rogaland Møre og Romsdal Mat Vest Agder Finnmark Sogn og Fjordane Jul Kvinnherad Get-ligaen Oslo Mobil Forsvar Fiske Økonomi Bolig Blekinge Ringsaker Kalmar Skåne Sport Landbruk Inrikes Russland Fotball Osterøy Hammerfest Trav Bodø Vær Haugesund Motor Oskarshamn Reise Drammen Bærum Helsingborg Øvre Eiker Politikk Kristiansand Risør Forskning Vestby Kongsvinger Radøy Östra Göinge Kryptovaluta Elverum Karmøy Kultur Sigdal Näringsliv Porsgrunn Odds BK Tinn Indonesia Lindås Fauske Kragerø Helse OL Kristianstad Trondheim Førde Tromsø Musikk Landskrona Hadsel Kristiansund Bamble Narvik Tingvoll Suldal Tesla Sykkel Stockholm Svalbard Nedre Eiker Moss Trysil Salangen Sarpsborg Klippan Sørfold Stavanger Gjøvik Meland Kunst Eliteserien Film Evje og Hornnes Hemne Askøy Kommunesammenslåing Horten Forskning Løten Kongelig Rosenborg BK Game of Thrones Sandnes Tolga Barn Lesja Hamar Sandefjord Malmö Masfjorden Vefsn FK Haugesund Orkdal Håndball Ås Vestvågøy Jobb Nannestad Tour de Ski Nord-Korea Jakt Råde Eidsberg Vestre Slidre Hockey Skien Sortland Mote Vaksdal Spill Alta Drangedal Lødingen Langrenn Kongsberg Nore og Uvdal NHL Nybro Larvik Bil Tønsberg Dyr Målselv Bil Asker Notodden Hälsa Lenvik Friidrett Harstad Foto Litteratur Stavanger Oilers Øygarden Universet Gjerstad Aurdal Snowboard Karlskrona Alpint Tour de France Mandal Ørsta Re Askim Tvedestrand Våler Klima Åsnes Stord Andøy Skisport Lillesand E-sport Fet Klepp Google Brønnøy Åmot Tour of Norway Norway Cup Strand Sund Hörby Stryn Sande Vitenskap Selbu Frogn Meløy Utsira Brexit Finnøy Halloween Nesseby Hurum Frankrike Rana Eiker Vålerenga Eid Steigen Skøyter Mat Seljord Farsund Aurskog-Høland Fedje Ullensvang Hässleholm Fredrikstad Voss Vinje VM Grue Modum Tynset Volda Kina Teknik SK Brann Svelvik Tomelilla World Series of Poker Dovre Ski Tromsø IL Røros Kvænangen Porsanger Jølster Eslöv Fitjar Halsa Nesodden Mörbylånga Årdal Emmaboda Resor Evenes Sør-Varanger Tana Sjakk Skedsmo Hvaler Alstahaug Leirfjord Svalöv Bromölla Nesset La liga Lindesnes Herøy Tydal Frosta Filippinene Sande Rendalen Vietnam Romfart Båstad Åmli Telenorligaen Lomma Flora Mönsterås Motorsport Eurovision Lier Bjørnefjorden Sverige Jevnaker Skiskyting OBOS-ligaen Syria Menn Lyngdal Lund Poker Eidfjord Arendal Ulstein Båt Skurup Nissedal Rauma Øksnes Viking FK Fjell Staffanstorp Kvinner Svømming Musik Måsøy Bremanger Os Skjervøy Film Ishockey Modalen Røyken Ålesund
AD

AD

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL