Film
Polisen varnar street race-förare
Polisen har fått nya möjligheter att komma åt olagliga biltävlingar, så kallade street race. Nu går man ut och varnar utövare i bland annat Älmhult. – Vi vill ge dem möjlighet att tänka efter vad de ger sig in på, säger Anders Karlsson,...
13:21 Smålandsposten
Här gör Nalle Puh comeback på bio
TRAILER. Det är mycket Nalle Puh nu. Filmen om nallens skapare, A A Milne, går på bio.
lördag 22:14 Aftonbladet
I filmens värld
Medan regnet trummade på utanför var det som vanligt fullt i Konserthuset när dansföreningen Spider inledde den första av helgens fyra föreställningar i lördags.
lördag 14:29 Blekinge Läns Tidning
Serierna, filmerna, musiken och böckerna du inte vill missa.
Panelen tipsar om vad som är bäst just nu inom tv, film, teater, konst, musik och litteratur. Sex färska tips varje vecka.
lördag 13:56 Barometern
Serierna, filmerna, musiken och böckerna du inte vill missa.
Panelen tipsar om vad som är bäst just nu inom tv, film, teater, konst, musik och litteratur. Sex färska tips varje vecka.
lördag 13:46 Barometern
Det får du inte missa i Kind
Marie Haglund tipsar om fem saker du kan göra i veckan i Kind.
lördag 04:07 Borås Tidning
Entusiastisk start på saga som tappar fart
++
fredag 12:02 Aftonbladet
Endast hjärnskada kan få henne tro att hon är vacker
Bäst på bio just nu: Amy Schumer-komedin ”I feel pretty” och dokumentärfilmen ”Anders, jag och hans 23 andra kvinnor” hör till veckans vassaste filmer enligt SvD:s kritiker.
fredag 10:16 Svenska Dagbladet
Filmregissörens nya kärlek hade redan 23 andra kvinnor
Efter hyllade och prisbelönta filmer med anknytning till sitt förra hemland Iran, har Nahid Persson, 58, nu riktat kameran mot sig själv.
fredag 09:58 Aftonbladet
Svårt att förstå att Tinder-charmören ställer upp i filmen
+++
fredag 09:34 Aftonbladet
[PLUS] Notoriskt otrogen man ska botas
Vad får en man att ha 24 älskarinnor? Nahid Persson gör en film om mannen hon dejtar.
fredag 09:32 Västerbottens-Kuriren
Vemodigt vackert om Nalle Puh-trauma
+++
fredag 09:29 Aftonbladet
Mossig komedi om skönhet på insidan
+
fredag 09:16 Aftonbladet
Mer kroppshetsande än stärkande
Hade historien varit roligare hade det möjligen gått att ha överseende med faktumet att Amy Schumers "stärkande" film för kvinnor mest är långdragen, förvirrande och kroppshetsande.
fredag 00:00 Kristianstadsbladet
Facebookfilm: Polisjakt genom centrum blev stor snackis
En filmad polisjakt på Torget i Tomelilla som lagts ut i en Facebookgrupp har blivit en stor snackis och delats flitigt. I filmen ses en bil köra i fel riktning - följd av polis med blåljus.
torsdag 20:30 Ystads Allehanda
Glöm tankar om bukdaller och beach 2018
RECENSION. Knöligt budskap till trots finns mycket att tycka om med Amy Schumer-komedin ”I feel pretty”. Men Michelle Williams spejsade sminkmiljonär överträffar nästan huvudrollsinnehavaren.
torsdag 16:30 Svenska Dagbladet
Gymnasieelever gjorde HBTQ-film
Gymnasieeleverna Jakob Kalmér och Harald Hjortsberg har tillsammans gjort en tio minuter lång film om HBTQ-rörelsens historia. – Vi vill att folk ska veta om HBTQ och vad det betyder, säger Jakob Kalmér.
torsdag 15:47 Blekinge Läns Tidning
Dokumentären kan vara årets märkligaste biofilm
RECENSION. ”Den excentriska domaren” är en fluga på väggen-dokumentär om den belgiska juristen Anne Gruwez intensiva vardag.
torsdag 15:30 Svenska Dagbladet
[PLUS] Harrison Ford var roligare
Ett nytt kapitel i Star Wars-mytologin presenteras och nu handlar det om den unge Han Solo.
torsdag 14:45 Västerbottens-Kuriren
Inte ens stjärnglans kan rädda HBO:s kalkonfilm
RECENSION. ”The tale” lyckas inte i något avseende ta fasta på relevansen i ämnet den skildrar. Inte blir det bättre med de rent kalkonartade återblickarna eller den yxiga dramaturgin.
torsdag 14:30 Svenska Dagbladet
Federala åklagare utreder Weinstein
Federala åklagare utreder Weinstein
torsdag 14:11 Kristianstadsbladet
”Britt-Marie var här”: Vera Vitali, Peter Haber i filmen regisserad av Novotny – biopremiär 21 december
Britt-Marie var här regisseras Tuva Novotny, Pernilla August spelar huvudrollen. Bekräftat att Vera Vitali, Peter Haber, Anders Mossling finns i rollistan. Baseras på Fredrik Backmans roman med samma titel.
torsdag 13:21 Expressen
Tysk bästsäljare blir storfilm i Växjö
Kerstin Danielsson berättar om sin och maken Roman Voosens succédeckare i Växjömiljö under Vår stad lördag. – Planen är att filma en av böckerna i just Växjö, avslöjar författaren.
torsdag 12:55 Smålandsposten
Kultur: 2,1 miljoner till sprojekt i Kronoberg – men inget till glasfestival
Kulturrådet delar ut 2,1 miljoner kronor till fem olika kulturprojekt som berör Kronoberg, men Swedish Glass Net går miste om pengar till sin planerade glasfestival.
torsdag 10:59 Smålandsposten
Bisarrt om Anders som dejtar 24 kvinnor samtidigt
RECENSION. Nahid Persson reagerar med bestörtning när hon inser att mannen hon träffat också dejtar 23 andra kvinnor. Förbluffande nog går Anders med på att Nahid filmar avslöjandet – för nu vill han förändras.
torsdag 08:00 Svenska Dagbladet
Ny film ska sprida känsla för Skurup
Med goda kommunikationer, nybyggnation av alla de slag, svajande raps och glittrande hav vill kommunen locka både nya företag och invånare.
onsdag 20:01 Ystads Allehanda
Mowgli kommer tillbaka – här är trailern
TRAILER. Nog kan vi ”Djungelboken”. I alla fall den version som Disney har lärt oss i både en tecknad klassiker från 60-talet och den senaste versionen från 2016.
onsdag 16:29 Aftonbladet
Centrumbiografen sluter cirkeln
Nu är den på plats. Centrumbiografen i Ronneby har satsat 100 000 kronor på en klassisk bokstavsskylt - identisk med skylten bion hade vid sin öppning 1937.
onsdag 16:27 Blekinge Läns Tidning
Netflix bekräftar ny film med Ryan Reynolds – Michael Bay regisserar
Michael Bay regisserar en ny film med Ryan Reynolds i huvudrollen för Netflix. Planerad premiär är det 2019 på streamingtjänsten. Uppgifter gör gällande att Six Underground blir Netflix hittills dyraste film.
onsdag 13:54 Expressen
Ahlbecks serie till Asien
Ahlbecks serie till Asien
onsdag 13:00 Kristianstadsbladet
”Tårtgeneralen” premiärvisad i USA – jobbar för fler filmfestivaler och försäljning till andra länder
 Filip Hammar och Fredrik Wikingssons film har nu premiärvisats på filmfestivalen i Seattle. I USA var mottagandet bra - samtidigt är ”Tårtgeneralen” ytterst nära att passera 300 000 biobesökare i Sverige.
onsdag 11:41 Expressen
Smygtitt på nyinspelningen av Papillon
TRAILER. Originalet är en riktig 70-talsklassiker med Steve McQueen och Dustin Hoffman som fångar i ett djävulskt läger ute i djungeln.
onsdag 11:02 Aftonbladet
Färre hbtq-personer i Hollywoodfilmer
Representationen av hbtq-personer i filmer från de stora filmbolagen i Hollywood gick ned under förra året, visar en rapport från intresseorganisationen Glaad (Gay & lesbian alliance against defamation).
tisdag 20:31 Smålandsposten
Netflix varnar för egna tonårsserien
En ny tv-serie efter Edward St Aubyn succéromaner och stand up med Tig Notaro hör till veckans bästa tv-program. SvD:s film- och tv-redaktör Elias Björkman guidar till intressanta nyheter på Netflix, HBO, SVT och andra streamingplattformar.
tisdag 14:59 Svenska Dagbladet
Vitas exploatering orsakar världens undergång
RECENSION. I Netflix postapokalyptiska zombiethriller ”Cargo” är samhället utslaget av en pandemi. Huvudpersonen Andy skiljer sig från genrens urmaskulina beskyddarroll.
tisdag 14:58 Svenska Dagbladet
Önskemålet: En digital Harrison Ford
I en galax långt borta tar äventyren aldrig slut. När historierna blir så här röriga känns det mest som en filmisk affär riktad till hardcore-fans i väntan på finalen i den mer sevärda Star Wars-trilogin.
tisdag 14:10 Borås Tidning
Frisk feministisk fläkt sveper in i nya Star wars
RECENSION. En spinoff-film om Han Solo. Är det verkligen vad världen behöver? Hade du frågat Erika Hallhagen i början av veckan hade svaret varit nej. Men hon låter sig bevekas av kärleksberättelsen mellan Han och Chewie. Och av Jeanne d’Arc-droiden L3–37.
tisdag 12:15 Svenska Dagbladet
Hans reklamfilm får prestigefullt pris – ”Intresset till film har jag skateboarden att tacka för”
Med skateboarden rullade han in i filmens värld. Nyligen vann Christoffer Borggren ett prestigefyllt filmpris i New York.
tisdag 08:00 Kristianstadsbladet
Kanske inte så bra vecka ändå
film Opretentiös dokumentär som på ett subtilt sätt synliggör jippot Almedalen. En kritisk blick som låter dig tittaren själv tolka bilderna.
tisdag 06:00 Folkbladet
Nye Han Solo hyllas av Harrison Ford
Möt den unge Harrison Ford. Eller, rättare sagt, möt den unge Han Solo – som i Star Wars-spinoffen "Solo” spelas av Alden Ehrenreich, 28.
tisdag 00:00 Kristianstadsbladet
Amerikan gör konst av vandringar
Du som läser detta kan bli en del av Julie Poitras Santos nästa konstverk. Det är enkelt: du följer med på en vandring genom Ronnebys äldsta kvarter och (om du vill) delar med dig av en berättelse. Den amerikanska konstnären är i Sverige bland annat för denna...
måndag 22:00 Blekinge Läns Tidning
Paret Obama ska producera för Netflix
Den förre amerikanske presidenten Barack Obama och hustrun Michelle har skrivit på ett avtal med Netflix om att producera tv-serier och filmer för streamingtjänsten, rapporterar Reuters.
måndag 20:10 Smålandsposten
Örjan Andersson får Ganneviksstipendiet
Applåder och positiva recensioner rinner fort av den som jobbar med flyktig konst. För koreografen Örjan Andersson betyder Ganneviksstipendiet på 500 000 kronor mer än bara pengarna.
måndag 20:00 Kristianstadsbladet
”Chewbacca-dräkten är som en finsk bastu”
När Han mötte Chewie. Joonas Suotamo är den nya Chewbacca i ”Star wars”-filmerna. SvD fick en pratstund med den finska skådespelaren, aktuell i spinoffen ”Solo: A Star wars story”.
måndag 16:04 Svenska Dagbladet
Sista filmkvällen
På torsdag kväll vevas den sista filmkvällen med fika för den hör våren.
måndag 13:40 Barometern
Sista filmkvällen
På torsdag kväll vevas den sista filmkvällen med fika för den hör våren.
måndag 13:35 Barometern
Vad var bäst, tråkigast och mest skandalomsusat på årets Cannes-festival?
CANNES. Världens största filmfestival är över. Den 71:a årgången. Ingen av de mest minnesvärda. Nöjesbladets Jan-Olov Andersson, som har varit 34 år i Cannes, sammanfattar här sina…
måndag 13:06 Aftonbladet
Guiden
Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Ulricehamn.
måndag 05:00 Borås Tidning
Kay Pollak: ”Jag klarar inte alltid att leva upp till lyckan”
Konsten att få ett lyckligare liv har i många år engagerat Kay Pollak. Nu är han igång med sin sjätte film och är mer övertygad än någonsin. –  Jag är bara intresserad av att göra positiva berättelser, ingenting annat är värt...
måndag 00:01 Blekinge Läns Tidning
Whitney-dokumentär skakar om i Cannes
Som barn ska Whitney Houston ha blivit sexuellt utnyttjad av en kvinnlig släkting. Enligt en ny dokumentärfilm var det en av orsakerna till att den hyllade sångerskan gick ner sig i de droger som slutligen tog hennes liv.
lördag 19. maj Kristianstadsbladet
Sara Martinsson: ”Tänk bara på hur mångasom de senaste åren blivit fixerade vid prinsessan Elsa i Frost”
Har du någonsin varit djupt engagerad i en tv-seriekaraktär? Förklaringen till varför kan finnas i din barndom.
fredag 18. maj Smålandsposten
Miljö och vänskap när elever skapar kortfilmer
Eleverna jobbade med två teman, vänskap och miljö. Slutresultatet blev sex kortfilmer. Under fredagen var det filmpremiär och röda mattan var utrullad.
fredag 18. maj Borås Tidning
Välförtjänt pris för svensk troll-thriller i Cannes
KOMMENTAR. Ali Abbasis ”Gräns” är en imponerande och särpräglad blandning av skogsromantik, socialrealism och övernaturlig thriller.
fredag 18. maj Svenska Dagbladet
Svenska "Gräns" prisas i Cannes
Svenska "Gräns" prisas i Cannes
fredag 18. maj Kristianstadsbladet
Svenska filmen Gräns prisas i Cannes
Svenska filmen "Gräns" i regi av Ali Abbasi vinner pris i kategorin Un certain regard i Cannes, uppger TT.
fredag 18. maj Svenska Dagbladet
Bara tramsigt när HBO försöker tolka klassikern
RECENSION. Montag har blivit en hunkig singelkille i HBO-versionen av Ray Bradburys ”Fahrenheit 451”. Regissören och manusförfattaren Ramin Bahrani borde ha frågat sig om det finns någon anledning för någon att bränna böcker i dag.
fredag 18. maj Svenska Dagbladet
Tom Wolfe - stil, stilistik, handstil
Tom Wolfe skrev med utropstecken. !!! Och parenteser((()))). Han klädde sig så att han syntes. Hans namnteckning vittnar också om en man som gärna ägnade tid åt sin image. Jag har…
fredag 18. maj Aftonbladet
Fysiskt balettdrama blir till stor filmupplevelse
KOMMENTAR. ”Girl” och ”Wildlife” är två av de bästa filmerna i årets filmfestival i Cannes. Men en ny ”Fahrenheit 451”-filmatisering övertygar inte.
fredag 18. maj Svenska Dagbladet
”Showbusiness för fula människor” åter i Visby
På bio just nu: En dokumentär om Almedalen och det nya Deadpool-spektaklet är veckans vassaste filmer enligt SvD:s kritiker.
fredag 18. maj Svenska Dagbladet
Nästan perfekt Ingmar Bergman-box
++++
fredag 18. maj Aftonbladet
Charlize Theron är bra som utmattad mamma
+++
fredag 18. maj Aftonbladet
Travolta om filmen som bäddade för lyxlivet
CANNES. John Travolta har flugit hela familjen till Cannes för att lansera maffiafilmen ”Gotti”.
fredag 18. maj Aftonbladet
”Charmören” – lyhört och vemodigt om desperation och tvivelaktiga metoder
FILMRECENSION Ardalan Esmaili imponerar i Milad Alamis eleganta långfilmsdebut ”Charmören”, om en iransk man som försöker ligga sig till ett uppehållstillstånd.
fredag 18. maj Aftonbladet
Barndomsvänner bakom prisad film
De möttes som barn i länet, och är nu regissör respektive skådespelare i den hyllade filmen.
fredag 18. maj Västerbottens-Kuriren
Hällde bensin genom ett fönster
Den misstänkte mannen som är i 35-årsåldern sägs ha hällt bensin in genom ett fönster på Ågatan.
fredag 18. maj Blekinge Läns Tidning
”Som ett avbrutet samlag”
Här är de största skandalerna på filmfestivalen i Cannes.
fredag 18. maj Aftonbladet
[PLUS] Säker debut av västerbottning
Charmören är en stark debut om en man som är på desperat jakt efter en sambo. 
fredag 18. maj Västerbottens-Kuriren
Imponerande debut om svårt ämne
FILM Komplex historia om en man som desperat försöker få uppehållstillstånd i Danmark. Oförutsägbar film som lämnar utrymme för tolkning.
fredag 18. maj Folkbladet
Nya Han Solo hyllas
Nya Han Solo hyllas
fredag 18. maj Kristianstadsbladet
Skakande avslöjanden i nya dokumentären om Whitney Houston
CANNES. Nya Whitney Houston-dokumentären innehåller skakande avslöjanden.
torsdag 17. maj Aftonbladet
Johan Karlsson: Sommartider hej hej, sommartider
Gyllene Tiders nya VM-låt faller Karlsson i smaken, liksom det oväntade faktum att galenpannan "Stifler" joinar Dödligt vapen-gänget.
torsdag 17. maj Blekinge Läns Tidning
TV: Följ med när amerikanska Sean kraschar i South Swedish Rally
Det var första gången han körde rally på grusvägar och det fjärde racet i hela sin karriär för Sean Johnston från Kalifornien. Men efter en snabb start tog det rejält stopp. Följ med i bilen fram till kraschen.
torsdag 17. maj Smålandsposten
Charlize Theron har nog aldrig varit bättre
RECENSION. ”Tully” är Diablo Codys och Jason Reitmans hittills mest ambitiösa film. Även om den handlar om föräldraskap gör den det utan att smeta.
torsdag 17. maj Svenska Dagbladet
Första titt på Stallones ”Escape plan 2”
TRAILER. I Mikael Håfströms actionthriller ”Escape plan” (2013) bröt sig Sylvester Stallone in i ett fängelse för att frita Arnold Schwarzenegger.
torsdag 17. maj Aftonbladet
Fängslande porträtt av en iranier vilse i norra Europa
RECENSION. Långfilmsdebuten ”Charmören” av regissören Milad Alamis ger mersmak. Ardalan Esmaili gör en återhållsam tolkning av huvudpersonen Esmail och fotografen Sophia Olssons bilder är vackert mättade.
torsdag 17. maj Svenska Dagbladet
AD

AD

AD

BOKMÄRKEN

FAVORITER

Sarpsborg 08 Hordaland Telemark IT Utenriks Innenriks Hedmark Oppland Næringsliv Nordland Bergen Kjendis Fotboll Østfold Akershus Vestfold Aust Agder Kultur Båt Rogaland
flera?
Vest Agder Mat Mobil Troms Sport Oslo Hässleholm Skåne Buskerud Møre og Romsdal Trøndelag Sogn og Fjordane Odda Kalmar Forsvar Fiske Svedala Kristianstad Finnmark Fotball Oskarshamn Molde FK Skien Molde Kvinnherad Fredrikstad Kongelig Inrikes Tinn Get-ligaen USA Karlskrona Malmö Kultur Sandnes Rendalen Karmøy Stabæk Sport Stavanger Sunndal Bolig Blekinge Musikk Eslöv Poker Barn Tesla Lillesand Fauske Näringsliv Ringsaker Sørreisa Lyngdal Steigen Bodø Stord Porsgrunn Kongsvinger Kragerø Hyllestad Sverige Meløy Aurskog-Høland Risør Politikk Åstorp Askøy Grane Bil Motor Vestby Stockholm Haugesund Landskrona Drangedal 17. mai Elverum Dyr Tomelilla Hälsa Bamble Android Tvedestrand Håndball Nittedal Kunst Helsingborg Mote Osterøy Åsnes Trening Mandal Tynset Svelvik Nesodden Økonomi Lund Drammen Vestvågøy Sjakk IK Start Eliteserien Salangen Narvik Bil Øksnes Kryptovaluta Sund Horten Nordkapp Hvaler Russland Lindås Vefsn Kristiansand Turn Vietnam Fedje Universet Film Reise Båt Ballangen Eidskog Lier Trysil Klippan Tolga Sigdal Berlevåg Gloppen X-games Kvænangen Utrikes Vågan Mörbylånga Filippinene Førde Sarpsborg Forskning Grue Nedre Eiker OBOS-ligaen Notodden Friluftsliv Vinje Tranøy Langrenn Trav Karasjok Utsira Staffanstorp Frogn Askim Ålesund Vadsø Radøy Hörby Tønsberg Svalbard Eurovision Porsanger Moss Menn Jakt Austrheim Tingvoll Kävlinge Sande Larvik Bromölla Russ Åmli Kongsberg Tana Masfjorden Spill Aurdal Gausdal Øygarden Mat Målselv Hemnes Skiskyting Båstad Vær Meland Odds BK Gjøvik Ski Skurup Forskning Askvoll Lyngen Vitenskap Fitjar FK Haugesund Ronneby Jevnaker Modum Åmot World Series of Poker Sogndal Sölvesborg Jølster VM Bodø/Glimt Alstahaug Rana Sykkel Sauherad Suldal Hamar Time Teknik Stavanger Oilers OL Stranda Eiker Re Nord-Korea Ekonomi Selje Halden Skedsmo Moskenes Jönköping Kommunesammenslåing Skøyter Nord-Odal Naustdal Enebakk Høyanger Rauma Skiptvet Østre Toten Spania Brønnøy Halsa Landbruk Friidrett Kviteseid Vålerenga Olofström Farsund Lesja Kvinesdal Hadsel Løten Eidfjord Helse Øyer SK Brann Herøy Andøy Våler Sandøy Tromsø IL Norway Cup Svømming Valle Hammerfest Tysvær Rælingen FA-cupen Volvo Trollhättan Flora Kvæfjord Skodje Dovre Odal Arvika Hole Flakstad Mjøndalen IF Torsken Birkenes Giske Surnadal Östergötland Påske Åseral Rygge Skånland Nybro Forsand La liga Interiør Bundesliga NHL Fræna Borgholm Mjölby Roing Hattfjelldal Karlshamn Bærum Vennesla Klima Liverpool Hockey Alpint Voss Tromsø Trøgstad Hamarøy Ishockey Vellinge Modalen Viking FK Værøy Foto Råde Litteratur Arendal Sola Kristiansund Nes Asker Klatring Boksing Eidsberg Stryn Google Sørfold Sandefjord E-sport Skisport Eid Rømskog Gran Fjaler Ås Syria Aure Skjervøy Røyken Lenvik Øvre Eiker Årdal Kvinner Polen Os Svalöv Leirfjord Nesna Søgne Jobb Froland Evenes Flekkefjord Tour of Norway Tjeldsund Motorsport Emmaboda
AD

AD

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL