Jönköping
Hit reser Jönköpingsborna helst
Mallorca är det populäraste resmålet för Jönköpingsborna enligt statistik från Ticket. På andraplats kommer Split. (Resor)
21:05 Jnytt
Egnahem upp i topp efter seger
20:41 Jnytt
Hallby vann mot Husqvarna B - trots underläge i halvtid
20:23 Jnytt
HFF fortsätter vinna – Haga spräckte nollan
Husqvarna FF fortsätter att vinna i fotbollstvåan och Haga har äntligen tagit säsongens första trepoängare. (Husqvarna FF, IF Haga, IK Tord, Tenhults IF)
20:13 Jnytt
Bankeryd segrade mot Torpa FF på hemmaplan
20:09 Jnytt
Olycka i Jönköping – en till sjukhus
En trafikolycka mellan en personbil och en motorcykel ägde rum strax innan 20.00 i centrala Jönköping. En person fick föras till sjukhus.
20:08 Jnytt
Spartans vann – se alla bilder här
Jönköpings Spartans besegrade Ystad Rockets på Rosenlunds IP med 25–13 (12–13). Jnytt var på plats – och ni kan se alla bilder från matchen här.
19:05 Jnytt
Norrahammar tog kommandot från start mot Mariebo B
19:01 Jnytt
Olycka i centrala Jönköping
Tre bilar har kolliderat på Torggränd i centrala Jönköping. (Trafikolyckor)
17:59 Jnytt
Singelolycka på E4 – långa köer vid platsen
En singelolycka har ägt rum på E4 i höjd med Mällby, norr om Gränna. Olyckan har orsakat långa köer. (Trafikolyckor)
17:21 Jnytt
De ska ge en bättre golfupplevelse
Det Huskvarnabaserade företaget White Label Golf har signerat ett treårigt avtal om att leverera golfbollar till GolfStars samtliga anläggningar. (Golf)
15:45 Jnytt
Jönköpingsbor med i stor manifestation
Under lördagen arrangerade förskoleupproret manifestationer på olika platser i landet. Två bussar med Jönköpingsbor anslöt till den 2 000 personer stora manifestationen i Göteborg. (Förskolor, Familjeliv)
14:43 Jnytt
Mittbacken redo för comeback
Joakim Karlsson klev av skadad när Jönköpings Södra spelade mot Öster den 22 april. När laget på måndagen åker till Skåne för bortamatch mot Helsingborgs IF finns mittbacken med i truppen. (Jönköpings Södra, Joakim Karlsson )
12:36 Jnytt
Jönköpingsföretag byter namn
Företaget Framtiden köper upp Jönköpingsbaserade Internetbyrån Effektid. I samband med uppköpet gör företaget en nystart med ett namnbyte till Trafikbyrån och tillsätter Janne Möller från it-företaget Evry som ny vd. (Näringsliv, Ekonomi )
12:07 Jnytt
Så mycket energi gör vi av med
Jönköpings län tappar två placeringar på det så kallade energiindexet, som rankar landets alla län efter energianvändning i fastigheter. (Energi)
11:12 Jnytt
Kallas till landslag - missar viktig match
Husqvarna FF:s anfallare Myer Bevan är landslagsuttagen och missar den viktiga bottenmatchen mot Skövde AIK på tisdag.
09:33 Jnytt
Man rånad i centrala Jönköping
Under natten mellan lördag och söndag ska en man i 20-årsåldern blivit hotad med våld och rånad på sin jacka av ett gäng med flera gärningsmän.
08:47 Jnytt
Övertygande seger för Spartans
På ett kokhett Valhalla IP i Göteborg vann Jönköping Spartans damer på lördagen övertygande mot Göteborg Marvels. (Jönköping Spartans)
08:31 Jnytt
Jönköpingsföretag satsar på framtiden
Genom ett långt samarbete med Arla Foods AB i Jönköping har Siemens Building Technologies åter igen fått fortsatt förtroende att leverera Siemens senaste teknik inom fastighetsautomation och uppkopplingstjänster. (Näringsliv, Arla)
07:22 Jnytt
Frisörer klippte hår på hemlösa
Ingela Seigerroth från Jönköping är har jobbat som frisör, men sysslar nu med utbildning och som säljare i branschen. Förra helgen var hon en del av ett välgörenhetsprojekt i Stockholm där hemlösa fick sitt hår omhändertaget och klippt.
07:18 Jnytt
Marscherade mot mödradödlighet
Under lördagen har RFSU arrangerat barnvagnsmarscher runt om i Sverige för allas rätt till mödrahälsovård. I Jönköping gick tåget från Lillsjöplan vid Atollen, ut på Munksjöbron och tillbaka till Atollen. (RFSU)
lördag 20:23 Jnytt
RSK vann – skyttekungen satte två
Råslätts SK besegrade Asarum på hemmaplan med 4–2, Abdou Darboe stod för två av Råslätts mål. (Division 2 fotboll Herr, Råslätts SK)
lördag 19:50 Jnytt
Nytt segerjubel för Assyriska
Assyriska IK vann igen. I dag besegrade laget IFK Hässleholm på Rosenlund, matchen slutade 2–0 till AIK. Simon Karlsson Adjei och Daniel Ljung gjorde målen.
lördag 19:25 Jnytt
Två bilar krockade – en till sjukhus
En person fick föras till sjukhus med ambulans efter det att två personbilar kolliderade vid korsningen av riksväg 40 och väg 26 öster om Bottnaryd. (Trafikolyckor)
lördag 18:35 Jnytt
Bottennapp av MIK – tappar i toppen
Mariebo IK hade inte en av sina bättre dagar då man hemmaspelade mot mittenlaget Onsala. Gästande Onsala vann matchen med hela 7–2 (2–3). (Mariebo IK)
lördag 17:30 Jnytt
Ekhagen föll mot Tranås på bortaplan
lördag 17:20 Jnytt
Färre hoppar av lärarlinje på JU
2017 införde Högskolan för lärande och kommunikation ett obligatoriskt antagningsprov för blivande ämneslärarstudenter. Nu meddelar Jönköping University att provet fört med sig positiva effekter. (Jönköping University)
lördag 15:37 Jnytt
Ny app ska underlätta i vården
Med en ny app i mobilen ska man snabbare kunna få träffa en psykolog. Genom videosamtal ersätts traditionella samtal med en psykolog med videosamtal där samtalen förs via mobilen. Appens grundare menar på att detta kan ge en större tillgänglighet och få fler att...
lördag 13:45 Jnytt
Så många vapen lämnades in
Det pågick en vapenamnesti i Sverige mellan den 1 februari och 30 april. 12 133 vapen eller tillståndspliktiga vapendelar lämnades in i landet. I Region öst, där Jönköping ingår, lämnades det in över 1 000 vapen, varav ett automatvapen.
lördag 12:28 Jnytt
Bil i diket efter felkörning i rondell
Strax efter klockan 11:30 larmades räddningstjänsten till Hagarondellen på grund av en trafikolycka.
lördag 11:43 Jnytt
Loppisrunda bland husen: "Superkul"
Under lördagen har det arrangerats upp emot 40 loppmarknader i Habo. Detta som en del av en loppisrunda. Emma Hermansson och Lina Lundberg har tryckt upp kartor så fyndsugna ska hitta runt bland loppisarna. - Det är superkul, säger Emma Hermansson.
lördag 11:38 Jnytt
Yngre barn ska ha rätt till modersmålsstöd
"Viktigt för barnens språkutveckling" (Barnomsorg)
lördag 10:42 Jnytt
Nytt utskott - bara för tjejer
Under onsdagen presenterades det nya utskottet Girls Unite på Jönköping University. Utskottet, som blir en förgrening av föreningen Unite, ska arbeta med projekt och event på skolan som är riktade mot tjejer. Det ska även fungera som en mötesplats för tjejer...
lördag 09:12 Jnytt
Andra raka segern för IK Tord
IK Tord hakar på topplagen i division 3 efter att på fredagskvällen ha vunnit för tredje gången denna säsong, och för andra matchen i rad. (IK Tord)
lördag 08:54 Jnytt
Misshandel, fylla och skadegörelse inatt
Under fredagskvällen och natten har sju personer fått omhändertas på grund av fylleri i Jönköping. Dessutom inträffade det en misshandel på Tullhuset.
lördag 07:35 Jnytt
Hundratals mc-åkare på besök
På fredagen kördes den nationella kortegen Orange Day MC, en manifestation mot våldet mot kvinnor och flickor. Kortegen kördes mot Norrköping där bikers från hela Sverige samlas under kvällen. Jnytt var på plats när ett hundratal mc-åkare gjorde ett stopp...
lördag 07:27 Jnytt
Defensiv genomklappning när Real Inter föll mot Torpa FF
(Fotboll, FC Real International)
fredag 22:00 Jnytt
Bildspel från stans största aw
Jönköpings största afterwork lockade över tusen personer under fredagskvällen. – Grundkonceptet är att det ska vara folkligt, med livemusik och god mat och dryck, säger William Axelsson, driftansvarig på FC-gruppen som arrangerar kvällen.
fredag 21:36 Jnytt
Profilen hyllar Andersson efter övergången
Erik Andersson, 23, blir kvar i SHL. I Rögle får han förre stjärnlagkamraten Chris Abbott som chef. – När han ringde seglade Rögle upp som mitt förstaval, säger Andersson.
fredag 21:30 Borås Tidning
Ölmstad föll borta mot Gullringen
fredag 21:25 Jnytt
Alla partier portas från Högskolan
I en ny policy från Jönköping University, portas alla politiska partier från att göra skolbesök. Beslutet är taget på grund av att det finns partier där de inte kan garantera säkerheten. Ledningen har då tagit ett kollektivt beslut om att stänga...
fredag 20:43 Jnytt
Andreas Lindén tvåmålsskytt när Visingsö vann
fredag 20:40 Jnytt
Jönköping - en bra stad att bo i
Jönköping placerar sig högt i tidningen Fokus årliga ranking över vilka städer det är bäst att bo. (Jönköpings kommun)
fredag 19:51 Jnytt
34,5 miljoner till sjukvården
I dag betalar regeringen ut patientmiljarden som är en vårdsatsning där varje region eller landsting får en del av budgeten till att förbättra sjukvården. – Jag hoppas 34,5 miljoner på ett aktivt sätt stärker arbetet för en kortare väntan...
fredag 18:19 Jnytt
Nya turer efter kjolbråket på krogen
Den ordningsvakt som nekade en kvinna att komma in på krogen för att hon bar en traditionell romsk kjol friades helt i Jönköpings tingsrätt. Men Göta hovrätt har en annan uppfattning och dömer mannen för olaga diskriminering. (Olaga diskriminering, Ordningsvakter,...
fredag 16:46 Jnytt
Flera olyckor - en till sjukhus
Under fredagseftermiddagen har det kommit flera olyckslarm i Jönköpingstrafiken. En person är förd till sjukhus efter att ha kört in i mitträcket i Göteborgsbacken.
fredag 16:26 Jnytt
Citybutik stänger - öppnar för Asecs
Inredningskedjan Dimodas butik i Sesamgallerian kommer stänga i samband med att H&M Home flyttar in. Nu jagar Dimoda nya lokaler - och öppnar för en flytt till Asecs. (På stan)
fredag 15:49 Jnytt
Podd: Bäst i serien, kris och derby
I avsnitt 98 av 036fotboll pratar Erik Boström och Magnus Sundvall om Superettans bästa spelare, Husqvarnas fortsatta kris och det underhållande cupderbyt på vad som kan vara kommunens bästa gräsplan. (Fotboll, Podcast)
fredag 15:30 Jnytt
Kraschade med 1,88 promille
Mannen var påtagligt berusad. Ändå satte han sig bakom ratten och skulle köra från Skara till Vårgårda på E 20. (Rattfylleri, Olovlig körning, Polisen, Skaraborgs tingsrätt)
fredag 15:08 Jnytt
Stort bildspel från marknaden
Jönköpings marknad är i full gång. I tre dagar fylls staden med tivoli, sockervadd, karnevalståg och marknadsstånd med allt man kan tänka sig. Under fredagen var gatorna fulla med besökare. Kolla in bilderna från den första dagen.
fredag 14:54 Jnytt
Bil in i mitträcket på väg 40
Strax efter 13:30 larmades räddningstjänsten till riksväg 40 i höjd med Ryd. Detta då en personbil kört in i mitträcket.
fredag 13:47 Jnytt
Maskinmotor började brinna i industri
Strax innan 12:30 larmades räddningstjänsten till ett automatlarm från pappersbruket vid Munksjön på Barnarpsgatan i Jönköping. (Bränder)
fredag 13:41 Jnytt
Polisen söker efter man som rymt
Polisen söker just nu efter en man i 25-årsåldern som har rymt från sin bevakning från Länssjukhuset Ryhov. Enligt polisen är han inte farlig för allmänheten.
fredag 13:19 Jnytt
Transport påkörd - sex till sjukhus
Strax innan klockan 12 larmades räddningstjänsten till en trafikolycka på väg 31 i närheten av Forserum, i riktning mot Jönköping. Fyra personer är inblandade i olyckan.
fredag 12:03 Jnytt
Pilut tar plats i All Star-laget
Lawrence Pilut blev utsedd till bästa back i SHL och nu står det klart att han tar plats i Sveriges All Star-lag säsongen 2017/18. (HV71, HV71 Herr, Lawrence Pilut, SHL)
fredag 11:58 Jnytt
Bröt mot förbudet - orsakade gräsbrand
Räddningstjänsten fick på fredagsförmiddagen släcka en gräsbrand sedan någon tänt eld på en skräphög på Ryhovsområdet. (Bränder, Räddningstjänsten i Jönköpings kommun, Eldningsförbud)
fredag 11:45 Jnytt
Förre HV-tränaren byter sport
Ulf Dahlén, som varit både spelare och tränare i HV71, byter sport. 51-åringen tar klivet in i fotbollens värld och blir styrelseledamot i Östersunds FK. (Ishockey, SHL, HV71, HV71 Herr)
fredag 10:58 Jnytt
Fler elever smittade vid gårdsbesök
I samband med ett besök på en bondgård i Jönköpings kommun har flera elever och lärare på Prolympia smittats av parasiten Cryptosporidium. Enligt uppgifter till Jnytt har även elever på Torpaskolan smittats. - Det är inte ovanligt i sig, men lite mer ovanligt att...
fredag 09:40 Jnytt
Årets rookie skriver nytt kontrakt
Cajsa Elm, som den senaste säsongen utsågs till årets rookie inom SSL-innebandyn, har kritat på ett nytt kontrakt med Jönköpings IK. (Innebandy, Svenska Superligan Damer, Jönköpings IK Dam)
fredag 09:05 Jnytt
Tidigare HV-spelaren övertidshjälte
Två mål och en assist. Victor Ejdsell, som spelade i HV71 den senaste säsongen, hade en lyckad match i Rockford Ice Hogs måstematch i AHL-slutspelet.
fredag 08:03 Jnytt
Glömd mat orsakade nattligt pådrag
Glömd mat var orsak till ett räddningspådrag i Huskvarna under natten. (Räddningstjänsten i Jönköpings kommun, Brandvarnare )
fredag 06:57 Jnytt
Man knivhotad efter tumult i natt
En man i 60-årsåldern greps i Jönköping under natten sedan det uppstått tumult mellan två långtradarchaufförer.
fredag 06:37 Jnytt
Vill rusta upp stadens skamfläck
I ett medborgarförslag till kommunfullmäktige vill en Jönköpingsbo rusta upp basketplanen vid Vätterstranden. Avsändaren menar att planen för tillfället är i mycket dålig skick och en ny plan skulle underlätta för basketspelare under sommaren när...
fredag 06:28 Jnytt
Mullsjö starkast i historiskt derby
Habo IF och Mullsjö IF har trots sin geografiska närhet aldrig spelat mot varandra i seriespel på seniornivå tidigare. På torsdagskvällen var det dags, och det var Mullsjö som vann. - Det känns fantastiskt härligt att vi visar var skåpet ska stå i det...
torsdag 22:34 Jnytt
MC-klubben vill hjälpa sjuka barn
I morgon är det dags för Jönköpings marknad. Sveriges MotorCyklister är på plats i vanlig ordning med den traditionella MC-kortegen genom hela stan och i år har de även ett samarbete med Barndiabetesfonden.
torsdag 21:32 Jnytt
Bröt benet efter mopedolycka
Strax efter 20:30 på torsdagskvällen inträffade det en olycka mellan två mopeder i Tenhult. En person har fått föras till sjukhus med ett befarat benbrott.
torsdag 21:29 Jnytt
Mullsjö klart bättre än Habo på Slättens IP
(Fotboll, Mullsjö IF)
torsdag 21:15 Jnytt
Här inleds bygget av nya höghuset
Idag togs det första spadtaget för tiovåningshuset som ska byggas på Dalvik. – Jag tror att det blir ett alldeles fantastiskt boende här. Det ska bli spännande att följa det här bygget steg för steg, säger Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande,...
torsdag 19:51 Jnytt
Bildspel: Solig fest på Tenhultsskolan
Fiskdamm, loppis, ansiktsmålning och underhållning. Aktiviteterna var många när Tenhultsskolan bjöd in till fest på skolgården under onsdagskvällen. (Skolan)
torsdag 19:09 Jnytt
Elever och lärare mötte partiledare
Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt gjorde idag ett besök på Bäckadalsgymnasiet i Jönköping där han presenterade partiet inför valet för skolans elever. Bland mycket som togs upp i partiledarens anförare lades en stor vikt på...
torsdag 17:55 Jnytt
Extrem brandrisk - engångsgrillar förbjuds
Det är väldigt torrt i skog och mark. Nu varnar räddningstjänsten för att det är extremt hög brandrisk i hela Jönköpings län.
torsdag 16:40 Jnytt
Flera blev lurade av storbedragare
En 65-årig man lurade åtta personer på närmare 140 000 kronor genom att handla eller ta ut pengar via deras bankkort. Det skedde under två och ett halvt år, och nu åtalas han vid Jönköpings tingsrätt. (Bedrägeri, Kontokortsbedrägeri,...
torsdag 15:46 Jnytt
Cykelmotorväg kan bli verklighet
Stadsbyggnadsnämnden utreder nu möjligheterna att skapa ett snabbcykelstråk i Jönköping. Det skriver JP.se idag. (Cykelfrämjandet, Gång- och cykelväg)
torsdag 15:09 Jnytt
Påverkad man togs på Väster
En man, som misstänks ha varit påverkad, frihetsberövades under torsdagseftermiddagen. (Polisen, Narkotikabrott)
torsdag 14:20 Jnytt
Genomförd klassiker firades med tårta
Eleverna på särskolan på Sandagymnasiet har tillsammans genomfört specialolympicsklassikern och bjöds på tårta av gymnasiechefen Ulf Andersson. (Sandagymnasiet, Motion)
torsdag 13:50 Jnytt
AD

AD

AD

BOKMÄRKEN

FAVORITER

Sarpsborg 08 Hordaland Telemark IT Utenriks Innenriks Hedmark Oppland Næringsliv Nordland Bergen Kjendis Fotboll Østfold Akershus Vestfold Aust Agder Kultur Båt Rogaland
flera?
Vest Agder Mat Mobil Troms Sport Oslo Hässleholm Skåne Buskerud Møre og Romsdal Trøndelag Sogn og Fjordane Odda Kalmar Forsvar Fiske Svedala Kristianstad Finnmark Fotball Oskarshamn Molde FK Skien Kvinnherad Molde Kongelig Fredrikstad Inrikes Tinn Get-ligaen USA Karlskrona Kultur Malmö Sandnes Karmøy Stabæk Rendalen Sport Sunndal Stavanger Bolig Eslöv Blekinge Musikk Barn Poker Stord Sørreisa Tesla Näringsliv Fauske Ringsaker Kongsvinger Lyngdal Steigen Lillesand Kragerø Porsgrunn Bodø Askøy Meløy Aurskog-Høland Åstorp Sverige Politikk Grane Bil Motor Hyllestad Stockholm Risør Vestby Drangedal Kunst 17. mai Landskrona Android Nittedal Haugesund Dyr Tomelilla Tvedestrand Håndball Bamble Helsingborg Elverum IK Start Drammen Nesodden Mote Lund Eliteserien Åsnes Mandal Sjakk Økonomi Trening Vestvågøy Svelvik Tynset Osterøy Lindås Ballangen Salangen Narvik Russland Vietnam Sund Universet Øksnes Bil Vefsn Eidskog Kristiansand Kryptovaluta Lier Hvaler Fedje Turn Nordkapp Båt Reise Horten Film Hälsa Mörbylånga Forskning Sigdal Førde Friluftsliv Klippan Tranøy Trysil Nedre Eiker Grue Utrikes Berlevåg Tolga Utsira OBOS-ligaen Sarpsborg Notodden Vågan Karasjok Trav Vinje Langrenn Filippinene Gloppen Kvænangen X-games Staffanstorp Tingvoll Tønsberg Porsanger Vadsø Ålesund Jølster Moss Åmot Larvik Frogn Menn Hörby Askim Austrheim Jakt Kävlinge Sande Svalbard Bromölla Russ Eurovision FK Haugesund Skurup Kongsberg Ski Sogndal Sölvesborg Vitenskap Skiskyting Odds BK Masfjorden Hemnes Mat Båstad Fitjar Jevnaker VM Tana World Series of Poker Ronneby Gausdal Askvoll Aurdal Lyngen Forskning Gjøvik Vær Spill Øygarden Modum Åmli Meland Målselv Radøy Øyer Time Sykkel Naustdal Enebakk Moskenes Nord-Odal Rana Suldal Halden Alstahaug Olofström Skedsmo Hamar Skøyter Lesja Stranda Hadsel OL Høyanger Sauherad Eiker Teknik Rauma Bodø/Glimt Skiptvet Jönköping Kommunesammenslåing Løten Eidfjord SK Brann Friidrett Selje Ekonomi Våler Brønnøy Vålerenga Re Landbruk Svømming Andøy Herøy Halsa Østre Toten Kvinesdal Sandøy Norway Cup Kviteseid Stavanger Oilers Nord-Korea Helse Farsund Hammerfest Valle Tromsø IL Spania Flora Mjölby Trollhättan Tysvær Torsken Hole Birkenes Dovre Rælingen Rygge Kvæfjord Bundesliga Nybro Surnadal Odal Skånland La liga Giske Borgholm Interiør NHL Lenvik Arvika Skodje Hattfjelldal Roing Östergötland Forsand Karlshamn Fræna Sola Mjøndalen IF Åseral Påske Volvo Tour of Norway Trøgstad Viking FK Liverpool Vennesla Værøy Alpint Klima Tromsø Vellinge Hamarøy Modalen Sandefjord Ishockey Hockey Foto Asker Klatring Arendal FA-cupen Kristiansund Råde Google Litteratur Boksing Voss Eidsberg Stryn Sørfold Leirfjord Os Kvinner Fjaler Polen Flekkefjord Eid Syria Ås Skjervøy Aure Årdal Flakstad Emmaboda Røyken Skisport Rømskog Motorsport Tjeldsund Nesna Søgne E-sport Nes Evenes Froland Gran Bærum Jobb Svalöv Øvre Eiker
AD

AD

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL