Jönköping
Kallenberg kritisk – trots ny FBC-seger: ”Vi är riktigt dåliga”
Seger och serieledning. Då gjorde Adam Kallenberg en Nanne Bergstrand. – Vi är riktigt dåliga i dag, säger Kallenberg.
23:49 Barometern
Kallenberg kritisk – trots ny FBC-seger: ”Vi är riktigt dåliga”
Seger och serieledning. Då gjorde Adam Kallenberg en Nanne Bergstrand. – Vi är riktigt dåliga i dag, säger Kallenberg.
22:14 Barometern
Östra SK föll mot Kalmarsund på hemmaplan
(Östra SK Jönköping)
21:54 Jnytt
Daniel Håkansson hjälte för Dalen
Dalen besegrade Visby/Roma på bortais med 4-2. Daniel Håkansson stod för tre mål och ett assist för Dalens del. (HC Dalen)
21:35 Jnytt
Miljonregn över Vuxenskolan
Vuxenskolan i Jönköping får 7,8 miljoner kronor. Detta som stöd från Arvsfonden. (Studieförbundet Vuxenskolan)
21:20 Jnytt
Patient avled – händelse anmäls
En patient försämrades så kraftigt under sin vårdtid på Ryhov i Jönköping att hen till slut avled. Nu har händelsen lex Maria-anmälts.
19:55 Jnytt
Pilut om succésäsongen – och NHL-intresset
HV71 har blandat och gett hela säsongen. Men det finns ljuspunkter. Lawrence Pilut har verkligen fått sitt stora genombrott den här säsongen – och det har gjort att NHL-klubbar fått upp ögonen för den spelskicklige backen. (SHL, HV71, HV71 Herr, Lawrence Pilut)
18:13 Jnytt
Sportblogg: Därför fixar HV topp sex
Äntligen! Nu går hockeysäsongen in i sitt avgörande skede. Jag tror att HV säkrar en direktplats i kvartsfinalspelet, men då krävs att de etablerade spelarna kliver fram. (HV71, HV71 Herr)
17:02 Jnytt
Bil snurrade runt efter krock på E4
Det har inträffat en trafikolycka på E4 i höjd med Österängen. SOS Alarm fick larmet 15.40. En lastbil hade kört på en personbil och försvann från platsen. (Räddningstjänsten i Jönköpings kommun)
fredag 15:48 Jnytt
Skadeläget ljusnar i J-Södra
Tommy Thelin är tillbaka i spel – och flera av de långtidsskadade spelarna kommer snart vara tillbaka i full träning. Så är läget i Jönköpings Södra inför cupmatchen mot Degerfors. (Jönköpings Södra, Superettan, Tommy Thelin)
fredag 15:16 Jnytt
Stor gata stängs – så påverkas du
Södergatan kommer från och med måndag 26 februari vara avstängd för trafik till oktober. Detta på grund av bland annat ett omfattande avloppsarbete.
fredag 14:31 Jnytt
Iskylan håller i sig: "Blir ännu kallare"
I Skåne är det meterologisk vår men här håller det kalla vädret i sig. Enligt SMHI finns ingen vårvärme i sikte, utan det är mössa, vantar och varma vinterkläder som gäller ett tag till.
fredag 11:48 Jnytt
Här är en nyhet inför löpfesten
Jönköping Marathon utvecklades till en succé förra året. Inför sommarens lopp släpper nu arrangören en nyhet, ett femkilometerslopp dagen innan det är hel- och halvmaraton.
fredag 11:46 Jnytt
Kafferostare Henrik tänker försvara sitt SM-guld
– Jag ska inte sticka under stol med att det hade varit kul att vinna.
fredag 11:31 Sydöstran
Rånade och hotade man till tystnad
Sent på torsdagskvällen blev en man rånad och hotad i centrala Jönköping. Tre personer i 20-årsåldern greps misstänkta för personrån och övergrepp i rättssak.
fredag 10:50 Jnytt
Kafferostare Henrik tänker försvara sitt SM-guld
– Jag ska inte sticka under stol med att det hade varit kul att vinna.
fredag 10:35 Sydöstran
Dålig lukt spreds på Väster
Under torsdagskvällen spreds dålig lukt längs avspärrade delen av Barnarpsgatan. Personer som arbetade i kvarteret fick gå hem från jobbet på grund av illamående. (Tekniska kontoret i Jönköpings kommun)
fredag 08:00 Jnytt
Arenabeslutet på väg att skjutas upp
Det verkar som att kommunfullmäktige skjuter upp beslutet om fotbollsarenan. I nuläget ser det inte ut att bli något beslut i mars. (Jönköpings Södra)
fredag 06:11 Jnytt
TV-tittande par orsakade pådrag
Polisen fick på torsdagskvällen samtal om oväsen från en lägenhet i Jönköping. Väl på plats kunde de konstatera att det var ett äldre par som tittade på tv.
torsdag 21:53 Jnytt
Här är festen för alla kaffeälskare
Under torsdagen inleddes Sweden coffee fest, som arrangeras på Spira i Jönköping för andra året. I samband med festen pågår även tävlingar som bland annat går ut på att skapa det godaste kaffet.
torsdag 21:36 Jnytt
Tre greps efter fräck stöld på Asecs
En flicka stämde träff med två män som skulle köpa hennes mobiltelefon. Men det slutade med att hon blev bestulen. (Polisen)
torsdag 20:38 Jnytt
HV-stjärnan: "Får inte deppa ihop"
Sebastian Wännström har återigen börjat träna på is med HV71. Men det är fortfarande oklart när han är redo för match. - Det är självklart inte kul att inte kunna spela, säger HV-forwarden.
torsdag 20:11 Jnytt
Man knivhuggen efter bråk i city
I julhelgen uppstod ett bråk mellan flera personer i centrala Jönköping. Nu åtalas en 18-årig man för grov misshandel för att ha knivhuggit en annan man i buken. (Polisen)
torsdag 18:49 Jnytt
Skol-SM avgjordes i Kinnarps Arena
Under torsdagen har ishockeyns skol-SM på högstadienivå avgjorts i Kinnarps Arena. Prolympiaskolorna från Gävle, Göteborg och Jönköping gjorde upp. (Prolympia)
torsdag 17:56 Jnytt
Trafikolycka på E4
En trafikolycka har inträffat på E4 mellan Brunnstorp och avfarten till Huskvarna i den södergående filen.
torsdag 17:20 Jnytt
Tillverkar cyklar igen - efter 50 år
Genom ett nytt partnerskap mellan Husqvarna Group och Pexco nylanseras cykelmärket Husqvarna, den här gången med en helt ny produktlinje av elcyklar. Det är nu mer än 50 år sedan Husqvarna slutade göra cyklar, men nu är det alltså dags igen. (Husqvarna Group)
torsdag 17:04 Jnytt
Prisad skådis sjunger i Jönköping
Den breda allmänheten kanske inte vet vem Edda Magnason är.
torsdag 16:05 Jnytt
Bil körde i diket i Norrahammar
En personbil körde på torsdagseftermiddagen i diket vid Målskog i Norrahammar. Föraren av bilen klarade sig oskadd, uppger polisen.
torsdag 14:17 Jnytt
Pant i Jönköping gav 7559 nya träd
Totalt skänktes 151 344 pantkronor under 2017 i Jönköpings län, vilket motsvarar 7 559 nya träd i östra Afrika. Mest givmilda med pantpengarna i länet är Eksjöborna. Jönköpings kommun kommer på tredje plats. (Kooperativa Förbundet)
torsdag 14:17 Jnytt
Söderström: "Det är här jag vill vara"
Linus Söderström är tillbaka. HV-målvakten gjorde på torsdagen sin första isträning i Kinnarps Arena sedan han åkte till New York för operation och rehabilitering. (HV71, HV71 Herr, Linus Söderström)
torsdag 13:01 Jnytt
Vården dröjde – cancersjuk avled
Utredningen av en cancersjukdom kan ha fördröjts. Patienten hann avlida innan hen fick vård. Nu anmäler Region Jönköpings län händelsen för prövning enligt lex Maria. (Region Jönköpings län, Inspektionen för vård och omsorg)
torsdag 11:45 Jnytt
Man misstänkt för drograttfylla
Polisen stoppade i natt en man på E4 i höjd med Torsvik. Mannen uppträdde suspekt och är nu misstänkt för drograttfylla.
torsdag 08:32 Jnytt
Cancerformen som ökar i Jönköping
Antalet fall av livmoderhalscancer ökar i Sverige för första gången på flera decennier. Jönköpings län är en av regionerna där antalet fall ökar allra mest, och nu uppmanar cancerfonden att fler kvinnor i länet ska delta i screening. (Region...
torsdag 07:20 Jnytt
Miljonregn över Bankeryd
Postkodlotteriet delar varje dag ut en miljon kronor som boende på ett specifikt postnummer få dela på. Under onsdagen är det boende i Bankeryd som får dela på pengarna. (Svenska Postkodlotteriet)
torsdag 06:24 Jnytt
De fick bestämma årets galamat
Maten är en viktig del av en gala. Därför lät arrangörerna bakom Jönköpingsgalan ett 20-tal personer provsmaka årets mat – och de fick bestämma vad som ska serveras på en av årets stora festtillställningar i Jönköping.
onsdag 22:11 Jnytt
Förlust i förlängningen för Hovslätt mot Jönköping IK U
(Hovslätts IK)
onsdag 22:02 Jnytt
Smarta och nya ideér till hemmet
Digitala larmsystem, paketboxar i trapphusen och hyrda möbler i stället för köpta. Det var några av idéerna som kan bli verklighet när de nya lägenheterna på Strandängen ska utformas.
onsdag 21:22 Jnytt
Migrationsverket avvecklar boenden
Migrationsverket fortsätter att avveckla tillfälliga boenden. Nu är det klart att man stänger fyra boenden i Jönköpings län. Ett av dem är Yxenhaga i Vaggeryd. (Migrationsverket)
onsdag 18:45 Jnytt
Elever flockades runt ny satsning
Det är svårt för arbetsgivare att hitta kompetens i Jönköpings län. På onsdagen anordnade Arbetsförmedlingen och Bäckadalsgymnasiet därför en mötesplats för arbetsgivare och elever. (Arbetsförmedlingen)
onsdag 16:56 Jnytt
Greps efter polisjakt på E4
Två personer greps under eftermiddagen efter en biljakt på E4 mellan Jönköping och Vaggeryd där.
onsdag 15:27 Jnytt
Lämnade huset – då slog tjuven till
Villaägaren var borta från hemmet i två timmar. Då passade någon på att göra inbrott i huset på Ekhagen. (Polisen)
onsdag 15:15 Jnytt
HV-stjärnan historisk efter OS-medaljen
HV71-forwarden Riikka Välilä blev historisk när Finland vann bronsmatchen mot OAR. 44-åringen blev nämligen den äldsta medaljören någonsin inom OS-ishockeyn. (HV71 Dam, HV71, Riikka Välilä)
onsdag 14:47 Jnytt
Politikerna sade ja till Fritz
Johan Fritz har under onsdagen formellt tillsatts som stadsdirektör i Jönköping. (Kommunstyrelsen i Jönköpings kommun, Johan Fritz)
onsdag 14:38 Jnytt
Stor besvikelse över nedlagd bank
Som Jnytt avslöjade under onsdagsförmiddagen lägger Swedbank ner sina lokalkontor i Gränna och Habo. Det får Gränna näringslivsförening att reagera. (Swedbank)
onsdag 13:49 Jnytt
Rekordmånga nya Jönköpingsbor
Vi blir fler som bor i Jönköpings kommun - många fler. Jönköping hade förra året en rekordstor befolkningsökning med närmare 2200 nya invånare.
onsdag 11:50 Jnytt
Misstänkt man häktad för mord
Åklagaren lämnade under torsdagen in en häktningsbegäran mot den man i 25-årsåldern som natten till tisdagen greps misstänkt för att ha mördat en ung kvinna i Vetlanda och skadat hennes syster har erkänt brottet. Mannen häktades under fredagen på...
onsdag 10:56 Jnytt
Lastbil körde ner elskåp vid olycka
Tidigt på onsdagsmorgonen inträffade en trafikolycka på Möbelvägen, Torsvik, i Jönköping. Ingen person har rapporterats skadad.
onsdag 09:55 Jnytt
Avslöjar: Bank lägger ner flera kontor
Swedbank lägger ner sina kontor i Habo och Gränna. I stället kommer bankens kunder få ta sig till Jönköping respektive Huskvarna för bankkontakt. (Swedbank)
onsdag 09:26 Jnytt
Storbranden i Värnamo är under kontroll
Under onsdagsmorgonen har det rasat en storbrand i en industri i Hörle utanför Värnamo. Branden ska vara under kontroll.
onsdag 08:21 Jnytt
HV-fansen åker på ny storresa
Förra säsongen var runt 1 200 HV-fans på plats i Scandinavium i Göteborg när HV71 spelade en av sina bortamatcher mot Frölunda. I mars blir det en ny tripp till när 500 bortasupportrar stöttar HV71 på plats.
onsdag 06:46 Jnytt
Allt fler gravida i länet snusar
På ett decennium har andelen kvinnor som snusar i Jönköpings län i slutet av graviditeten mer än fördubblats. Det visar siffror från Socialstyrelsen. Enligt forskning kan detta öka risken för plötslig spädbarnsdöd. (Socialstyrelsen)
onsdag 06:07 Jnytt
Polisen efterlyser ägare till cykel
För cirka två veckor sedan beslagtog polisen en elcykel i centrala Jönköping. Polisen misstänker att personen som hade den har stulit den. Nu efterlyser man ägaren. (Polisen)
tisdag 22:02 Jnytt
HV 71 förlorade borta mot Rögle
(HV71)
tisdag 22:01 Jnytt
"Vi ska vara rädda om stadsparken"
I dag har tekniska nämnden röstat gällande motionen om att bygga fotbollsarena i Stadsparken. Nämnden röstade med tydlig favör, 9–1, emot Kristdemokraternas motion att bygga arenan i parken.
tisdag 21:22 Jnytt
Skidåkare hittades svårt nedkyld
Polis och räddningstjänst har under tisdagskvällen haft en större insats i området kring Axamo. Man letade då efter en man som hade ramlat på skidor. Efter nära två timmar hittades mannen – som uppgavs vara nedkyld.
tisdag 20:56 Jnytt
Man bar kniv – åtalas för brott
En man ertappades med en kniv på allmän plats. Nu åtalas han för brott. (Jönköpings tingsrätt, Polisen)
tisdag 20:28 Jnytt
Hon tar över populärt konditori
Det populära konditoriet Skafferiet i Barnarp har fått ny ägare. 1 april tar Nancy Isaak över efter Angélica Zenno. (Skafferiet)
tisdag 19:35 Jnytt
Så vill de minska köerna till 1177
Kristdemokraterna lanserade under måndagen vallöftet att de vill korta köerna till 1177. Målet är att utveckla samarbetet med jourcentralerna, göra det möjligt för ytterligare en enhet för 1177 och erbjuda sjuksköterskor som jobbar på 1177...
tisdag 19:20 Jnytt
Man slogs blodig på nöjesställe
En 35-åring åtalas för att ha misshandlat en annan man. (Jönköpings tingsrätt, Polisen)
tisdag 15:58 Jnytt
Personbil brinner vid skola
En personbil brinner på Lyckhemsgatan vid Talavidskolan i Jönköping. SOS Alarm fick larmet 12.29. (SOS alarm)
tisdag 14:39 Jnytt
Lastbil och personbil har krockat
En trafikolycka har inträffat på Hammarvägen i Norrahammar. Det ska röra sig om en lastbil och en personbil som kolliderat. Det är i nuläget oklart hur pass allvarlig olyckan är. (Räddningstjänsten i Jönköpings kommun)
tisdag 14:29 Jnytt
Gymnasiet som lockar flest elever
I fredags var det sista dagen för de niondeklassare som ska börja gymnasiet till hösten att göra sina val.Vi har tagit del av siffrorna som visar att den mest populära gymnasieskolan i kommunen är Erik Dahlbergsgymnasiet, ED. (Erik Dahlbergsgymnasiet)
tisdag 13:00 Jnytt
Är JIK trogen ytterligare två år
Hannes Blomkvist stannar i JIK i ytterligare två år. (Jönköpings IK Herr)
tisdag 12:20 Jnytt
De toppar SD:s lista i Jönköping
I söndags hade Sverigedemokraterna i Jönköping sitt årsmöte och i samband med det fasställdes kommunlistan inför valet 2018. (Sverigedemokraterna, Kristian Aronsson)
tisdag 11:01 Jnytt
Trafiksvårigheter efter olyckor
SOS larmade om en trafikolycka med en lastbil inblandad på Bränningeleden, tre kilometer norr om Habo i riktning mot Mullsjö. Det är oklart hur pass allvarlig olyckan är, men vägen är delvis blockerad.
tisdag 09:39 Jnytt
”Tror vi vet hur mordet gått till”
En kvinna i 20-årsåldern har hittats död på en adress i Vetlanda. På platsen fanns även en kvinna i 25-årsåldern svårt skadad. Kvinnan uppges vara den mördade kvinnans syster. En man i 25-årsåldern greps under natten och har under förmiddagen...
tisdag 06:52 Jnytt
”Vi jobbar på en ny mataffär”
I en Facebookgrupp efterfrågar boende på Öxnehaga en livsmedelsbutik i Öxnehaga centrum. – Vår vision är att utveckla hela centrum och med tanke på de bostadsprojekt som är på gång ökar underlaget för att utöka verksamheten i centrum,...
tisdag 06:29 Jnytt
Sågade upp taket - stal TV-apparater
Inbrottstjuvar har under kvällen gjort inbrott i en lägenhet i Bankeryd. Deras tillvägagångssätt var lite annorlunda.
måndag 23:10 Jnytt
Sparkade mot huvudet efter rån
En 18-årig man misstänks för bland annat ha rånat en annan man på pengar. (Jönköpings tingsrätt)
måndag 22:57 Jnytt
De tar över kända restaurangen
Sandra Henriksson och Jari Tolonen har tagit över driften och ansvaret för A6 golfrestaurang. Plankkungen huvudägare George Josefsson skrev på kontraktet innan jul. – Det känns roligt att få testa på något nytt, säger Sandra Henriksson.
måndag 22:25 Jnytt
Hoppas på bad på Brunstorp i sommar
Förra sommaren var det många som saknade sitt Brunstorpsbad. En läckande bassäng gjorde att utomhusbadet vid Vätterns strand var stängt hela sommaren. Men förhoppningen är nu att badet kan öppnas till sommaren igen.
måndag 20:50 Jnytt
Man död efter svår trafikolycka
En man i 50-årsåldern avled efter en trafikolycka under eftermiddagen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. (SOS alarm)
måndag 20:26 Jnytt
Lastbil körde i diket i Lekeryd
SOS larmar om en lastbil som har kört i diket vid bäcken i Störestorp Lekeryd utanför Huskvarna. Det är oklart hur övrig trafik påverkas eller om någon skadats.
måndag 18:19 Jnytt
Utredningen klar efter dödsolyckan
För ett år sedan omkom en man i 55-årsåldern i en arbetsplatsolycka på Asecs i Jönköping. Mannen trillade ner när han arbetade med bygget av entrén till köpcentrets nya del. (Asecs)
måndag 16:44 Jnytt
Två bilar i kollision - en till sjukhus
En trafikolycka inträffade på Herkulesvägen i Jönköping under eftermiddagen.
måndag 15:35 Jnytt
AD

AD

AD

BOKMÄRKEN

FAVORITER

Hordaland Utenriks Bergen Telemark IT Innenriks Hedmark Troms Odda Akershus Kjendis Vestfold Sarpsborg 08 Næringsliv Oppland Båt Sport Kultur Buskerud Trøndelag
flera?
Østfold Aust Agder Nordland Fotboll Rogaland Mat Møre og Romsdal Vest Agder Finnmark Jul Kvinnherad Oslo Sogn og Fjordane Mobil Get-ligaen Forsvar Fiske Bolig Blekinge Skåne Kalmar Økonomi Ringsaker Inrikes Russland Fotball Landbruk Sport Osterøy Trav Haugesund Hammerfest Elverum Motor Øvre Eiker Bodø Oskarshamn Bærum Helsingborg Politikk Bamble Reise Vestby Östra Göinge Forskning Näringsliv Kryptovaluta Kristiansand Tromsø Radøy Drammen Kultur Kragerø Sigdal Odds BK Vær OL Kongsvinger Lindås Tinn Indonesia Karmøy Risør Musikk Narvik Førde Kristianstad Suldal Porsgrunn Sykkel Fauske Helse Landskrona Nord-Korea Tingvoll Trysil Stockholm Kristiansund Tesla Kunst Nedre Eiker Film Meland Gjøvik Svelvik Salangen Trondheim Sørfold Klippan Hadsel Lesja Eliteserien Horten Sandnes Sarpsborg Kongelig Løten Tolga Forskning Rosenborg BK Stavanger Game of Thrones Kommunesammenslåing Hemne Evje og Hornnes Svalbard Malmö Barn FK Haugesund Vaksdal Sandefjord Moss Hamar Askim Vefsn Masfjorden Håndball Vestvågøy Jobb Spill Eidsberg Skien Sortland Asker Askøy Orkdal Råde Jakt Nannestad Mote Vestre Slidre Hockey Ås Fjell Tour de Ski Bil Nore og Uvdal Tønsberg Tvedestrand Foto Bil Snowboard Karlskrona Langrenn Larvik Alpint Dyr Jølster Gjerstad Klima Aurdal Harstad Lenvik Ørsta Nybro Re Stryn Universet NHL Drangedal Lødingen Kongsberg Friidrett Våler Øygarden Stavanger Oilers Målselv Litteratur Sund Steigen Seljord Norway Cup Voss Tour of Norway Alta Hörby Strand Brønnøy Modum Skisport Sande Hälsa Notodden Åmot Mandal SK Brann Google Vitenskap Fredrikstad Vålerenga Romfart Hurum Utsira Brexit Finnøy Halloween Nesseby Eid Eiker Klepp Fet Røros E-sport Rana Selbu Meløy Frankrike Frogn Tomelilla Aurskog-Høland Farsund Tromsø IL Ski Vinje Andøy Stord Porsanger Grue Åsnes Dovre Kvænangen Skjervøy World Series of Poker Mat Tynset Skøyter Kina Ullensvang Lillesand Teknik Volda Hässleholm Nes Flora Årdal Os Leirfjord Træna Bjørnefjorden Ishockey Skurup Enebakk Lier Fedje Halsa Motorsport Lomma Jevnaker Vietnam Mönsterås Tydal Rendalen Herøy Lindesnes Nissedal Nesset Nesodden Telenorligaen La liga Sande Resor Emmaboda Mörbylånga Bromölla Filippinene Tana Menn Røyken Skiskyting VM Film Eslöv Rauma Arendal Sverige Lund Modalen Syria Poker Ålesund Eidfjord Måsøy Viking FK Øksnes Svømming Ulstein Sjakk Evenes Hvaler Bremanger Tour de France Alstahaug Lyngdal Sør-Varanger Frosta Båt Skedsmo Eurovision Kvinner Musik Fitjar Åmli Svalöv Båstad
AD

AD

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL