Ledare
Gör inte om misstaget från 40-talet, politiker
Att Dag Hammarskjöld utsågs till ordförande i riksbanksfullmäktige 1941 blev upptakten till en samordning som fick förödande följder för den svenska ekonom
19:00 Expressen
Nils-Eric Sandberg Ska alla ha samma inkomst?
Jobba dubbelt så mycket, men inte få mer i plånboken. Kan det någonsin betraktas som rättvisa?
18:00 Kristianstadsbladet
Religionsfrihet inkluderar inte religionstvång
Niklas Orrenius DN-reportage om unga svenskar som lämnat islam, blivit ”ex-muslimer”, tydliggör att religionsfriheten aldrig kan innefatta religionstvång.
17:37 DN.se
Sist i MP släcker lyset
Du som sist lämnar Pajala, släck lyset efter dig! Så sägs det ha hetat när flyttlasspolitiken till jobb i södra Sverige tömde norrländska kommuner på folk (i yrkesaktiv ålder). Färden gick ofta till Stockholm.
16:51 Sydöstran
Sist i MP släcker lyset
Du som sist lämnar Pajala, släck lyset efter dig! Så sägs det ha hetat när flyttlasspolitiken till jobb i södra Sverige tömde norrländska kommuner på folk (i yrkesaktiv ålder). Färden gick ofta till Stockholm.
16:35 Sydöstran
Sommargatans vinnare
Rörstrandsgatan i Stockholm är sedan två veckor en så kallad sommargågata. Detsamma gäller även delar av Skånegatan, Swedenborgsgatan och ett tiotal andra gator. Det innebär i praktiken att restaurangerna längs gatorna flyttar ut och gör de tidigare...
16:30 Dagens industri
Du betalar med personuppgifter på Facebook
Det är svårare att gömma känslig information om sig själv för Facebook än att gömma sin dagbok för något nyfiket syskon, det är sorgligt men sant. Facebook är gratis. Men ingenting i den här världen är helt gratis.
16:00 Sydöstran
Det finns alltid en anledning att baka tårta
LEDARE. Söndagshälsningar på alla mödrars dag, ett gott skäl att inleda dagen med bakning av Mammas marängtårta (vill man ha något gjort ska man göra det själv!). En klassiker som även går under namnet Pinocchiotårta, Glömmingetårta,...
15:38 Svenska Dagbladet
Visst gör det ont när knoppar brister
LEDARE. Stockholm var Miljöpartiets krona i valet 2014. Här fick man 11,15 procent i riksdagsvalet, mot 6,89 i riket. I kommunalvalet gick det ännu bättre. Där tog MP 14,32 procent. Södermalm utmärkte sig, med åtskilliga valdistrikt där MP hade mer än var femte...
13:19 Svenska Dagbladet
Svenska skolan har problem - men inte med vinsterna
Internationella Engelska Skolan har blivit en förebild för andra skolor. Grundaren borde tackas för sin insats.
10:12 Kristianstadsbladet
Lisa Magnusson: Betala inte bluffakturorna från nöjesindustrin
Det är ett stort problem att politiker sitter och stiftar lagar på områden de inte förstår sig på, än mindre bryr sig om.
09:00 DN.se
Gå med i Lena Andersson!
LEDARE. Verkligheten finns. Det vet vi eftersom Lena Andersson har sagt det. Efter otaliga samtal med vänner och bekanta, som högaktar författaren, går det att skönja en efterlängtad uttolkare av vår tid. Av vilka vi är och, vad mer är, vilka vi kan vara. Om vi för...
07:00 Svenska Dagbladet
Peter Wolodarski: Rekordsiffrorna vi inte får prata om i Sverige
Under hela 2000-talet har andelen sysselsatta aldrig varit så hög som nu. Ytterst få svenskar tycks medvetna om denna historiska framgång.
06:03 DN.se
Mensen ska inte behöva hålla flickor tillbaka
I dag är det fortfarande människorättsorganisationer som driver snällhetsprojekt för att förse kvinnor i låginkomstländer med mensskydd – när det borde var
06:00 DN.se
Kvinnors situation i utanförskapsområdena är en skam för Sverige
Av 100 000 kvinnor som lever i utanförskapsområden runt om i Sverigeförvärvsarbetar mindre än hälften. Många lever helt avskilda frånsamhället. En av fem har inte ens utbildning på grundskolenivå.
05:00 Blekinge Läns Tidning
Heinö: Bättre för Sverige om Socialdemokraterna väljer tyska vägen
Regeringsmakten är sannolikt redan förlorad för Socialdemokraterna. Det mest intressanta är vad partiet gör sen.
04:45 Borås Tidning
Orimligt låta 15-åringar få ansöka om könsbyte
Det finns många saker som en tolvåring inte får göra. Exempelvis köpa cigaretter och alkohol, köra moped eller rösta i allmänna val.
04:00 Borås Tidning
Ledarkrönika: Filterbubblor är inget att oroa sig för
Oron för filterbubblor är överdriven. Det är bara ett nytt namn på ett gammalt fenomen, menar Stefan Eklund.
01:00 Borås Tidning
Än finns hopp för Socialdemokraterna
En M-ledd regering med stöd av SD skulle sänka skatten och öka klyftorna
00:00 Aftonbladet
LEDARE: Vilgot: Privat vård
Robert Nyberg om privat sjukvård
lördag 23:45 Aftonbladet
Migrationsfrågan är mer än cynisk valtaktik
Det politiska systemet har inte levererat i migrationspolitiken. Därför riskerar höstens val att bli en folkomröstning om invandringen.
lördag 18:00 Expressen
Vi ville ha arbetare, men fick människor
KRÖNIKA. Titeln på George Borjas bok ”We Wanted Workers” (2016) är hämtad från ett inlägg av den schweiziska författaren Max Frisch som reflekterade över de gästarbetare som immigrerat till Europa under 1950- och 1960-talen: ”Vi ville ha arbetare, men...
lördag 17:00 Svenska Dagbladet
Kampanj för att stoppa vinstjakten
Statsrådet Ardalan Shekarabi (S) ansvarar för förslaget om vinstbegränsningar i privata välfärdsföretag. Inför omröstningen i riksdagen om vinstbegränsningar i välfärden den 7 juni har Socialdemokraterna i veckan startat kampanjen ”Stoppa...
lördag 16:00 Sydöstran
Vardagsförtryck som måste brytas
Moderaternas nya lagförslag för att komma åt "moralpoliser" kan vara nödvändigt, men är likväl att betrakta som ett misslyckande. Bristfällig integration ligger bakom behovet.
lördag 15:15 Södermanlands Nyheter
Skyttegruppschefen är både dirigent och förälder
GÄST. Zebulon Carlander, som i en fjärde artikel i serien om hur en svensk soldat blir till berättar om hur det är att bli chef för en skyttegrupp.
lördag 14:05 Svenska Dagbladet
Bättre vara motpol än mespropp
Det har varit en fascinerande vecka. Meningarna är delade om det råder panik inom Socialdemokraterna eller inte. Ännu en opinionsundersökning med dåliga siffror, denna gång från DN/Ipsos, ska tydligen ska vara den eventuella panikens ursprung. Bara 24 procent stödde enligt...
lördag 11:36 Östra Småland
Fikru Maru: ”Jag är en person som förlåter”
LEDARE. Hur överlever man fem år i fängelse för brott man inte har begått? Och hur hanterar man maktlösheten som närstående? Fikru Maru kom tillbaka till Sverige den 18 maj och gästar Elvakaffet tillsammans med sin dotter Emy Maru och advokat Hans Bagner.
lördag 11:00 Svenska Dagbladet
Ett smart sätt att slippa diskutera det svåra
KRÖNIKA. SVT sände nyligen ett program om svensk skolpolitik, Staten och kapitalet, med underrubriken ”Slaget om skolan”, och för lite äldre tittare var det som att vara tillbaka på 1970- talet. Hela den socialistiska retoriken fanns med och förstärktes av filmavsnitt...
lördag 07:00 Svenska Dagbladet
Experimentera inte med könsbyten på barn
Att tillåta könsbyte för barn vore ett alltför drastiskt steg. Det nya förslaget borde stoppas.
lördag 06:00 Expressen
Vänsterpartiet, bostadsbristens bästa vän
Att sälja delar av allmännyttan för att få kapital till fler hyresrätter i Karlskrona kommun är en bra strategi för att mildra bostadsbristen. Vänsterpartiet sade som enda parti nej. V borde förklara sitt beslut för alla de som är i behov av en hyresrätt.
lördag 05:00 Blekinge Läns Tidning
Mittens rike
Varför sörjer tongivande näringslivsföreträdare att det går dåligt för Socialdemokraterna?
lördag 04:00 Smålandsposten
En regional vänstersväng
Åt vilket håll går Socialdemokraterna i Kalmar län? Handlingarna inför dagens kongress vittnar om att politiskt radikala krav får starkt stöd.
lördag 00:33 Barometern
En regional vänstersväng
Åt vilket håll går Socialdemokraterna i Kalmar län? Handlingarna inför dagens kongress vittnar om att politiskt radikala krav får starkt stöd.
lördag 00:30 Barometern
Staten är fel ägare för TV4
Medan spärrar byggs in för att fjärma public service-bolagen från den politiska makten kan TV4 komma att att hamna närmare politiskt inflytande.
lördag 00:21 Barometern
Staten är fel ägare för TV4
Medan spärrar byggs in för att fjärma public service-bolagen från den politiska makten kan TV4 komma att att hamna närmare politiskt inflytande.
lördag 00:16 Barometern
Regeringsmakten har åldrat Fridolin
Tidsandan har vänt Miljöpartiet ryggen
lördag 00:00 Aftonbladet
Palmehatarna drömde om ett systemskifte
Skandiamannens politiska miljö var ett drivhus för hat
fredag 23:30 Aftonbladet
Det verkliga krispartiet stavas SAP
Tre småpartier slåss kring 4-procentsspärren – men den riktiga krisen finns hos Socialdemokraterna. Den traditionella basen för partiet minskar snabbt.
fredag 20:59 DN.se
KD är illa ute på lokal nivå
Åtskilliga av KD:s gräsrötter lär ogilla ledningens gir ut i reaktion och främlingsfientlighet.
fredag 20:45 Ekuriren.se
Per Svensson: Hur jag värvades till moralmilisen och blev liberal
Per Svensson berättar om hur han och hans skolkamrater som tonåringar i Täby förvandlades till nykterhetsrörelsens mest extremistiska fraktion.
fredag 20:01 DN.se
Joakim Broman: Är stormen över för Sveriges skogsägare?
Det har blåst stormvindar i skogspolitiken under mandatperioden. Med flera besked under den senaste veckan vill regeringen lugna ner debatten.
fredag 20:00 Ystads Allehanda
Frida Wallnor: Europa sänker den geopolitiska risken
LEDARE. I februari i år släppte de två Federal Reserve-ekonomerna Dario Caldara och Matteo Iacoviello en rapport där de presenterar ett nytt index för att mäta geopolitisk risk (GPR). Genom att registrera förekomsten av vissa risk-relaterade nyckelord i elva av världens...
fredag 19:30 Dagens industri
En brandbomb med största möjliga tystnad
Åtalade politiska aktivister brukar inte sällan försöka göra rättegången till en propagandascen. De som misstänks för att ha försökt bränna ner den judiska synagogan satsar på – tystnad.
fredag 19:11 Borås Tidning
Kränkta oskulder är de nya feministerna
Den så kallade incel-rörelsen visar att modern maktanalys inte fungerar. Ett samhälle där mest kränkt vinner är farligt.
fredag 19:00 Expressen
Räcker inte bara prata
Vid två tillfällen denna vår har människor samlats i Karlskrona för att samtala om vår demokrati. Den som de flesta tar för given. På nyhetsplats berättade Sydöstran på fredagen om torsdagens möte med publicister och debattörer.
fredag 18:12 Sydöstran
Räcker inte bara prata
Vid två tillfällen denna vår har människor samlats i Karlskrona för att samtala om vår demokrati. Den som de flesta tar för given. På nyhetsplats berättade Sydöstran på fredagen om torsdagens möte med publicister och debattörer.
fredag 18:06 Sydöstran
Teliaaffär saknar kundlogik
Ledare. Beskedet att Telia förhandlar med Bonnier om att köpa Bonnier Broadcasting (med bland annat Tv4) överraskade på fredagen.
fredag 17:11 Dagens industri
Kalla krigets vapenstål
Mitten av 80-talet. 40 000 gjorde värnplikt, ”lumpen”, per år. Jag var en av dem. Kallt krig rådde. Men det var på väg att avgöras. President Reagan i USA höll på att rusta ihjäl Sovjet.
fredag 16:27 Sydöstran
Tilltufsat Miljöparti samlas till kongress
På fredagen samlades Miljöpartiet till kongress i Västerås. En inte allt för munter tillställning kan jag tro. Partiets väljarstöd ligger och tassar runt 4 % och partiet kämpar för att hålla sig kvar i riksdagen.
fredag 16:17 Sydöstran
Åkesson borde ta en pizza i Ludvika
I Ludvika har ägarna till en pizzeria beslutat att personer med nazistiska kännetecken inte är välkomna.
fredag 16:00 Aftonbladet
Här är ledarsidans sommarskribenter
LEDARE. Värmen har kommit och med den är det också dags att presentera årets sommarvikarier på ledarsidan. Det är idel bekanta ansikten och röster som under olika perioder kommer att förstärka redaktionen och förgylla samhällsdebatten. Eftersom de redan...
fredag 15:33 Svenska Dagbladet
George Washingtons varningsord
GÄST. Ett av New Yorks finaste konstmuseer är The Frick Collection som finns i den bostad på Femte Avenyn som en gång tillhörde industrimannen Henry Clay Frick (1849–1919). Där finns i en sagolik miljö mästerverk av Bellini, Rembrandt, Vermeer, Gainsborough, Goya,...
fredag 15:30 Svenska Dagbladet
Murguz: När var fjärde ung på Hässleholmen känner sig otrygg
Borås ungdomar trivs rätt bra med sina liv. De röker och krökar i allt lägre utsträckning. Men det finns också skäl till oro – mobbingen och segregationen blir allt mer omfattande.
fredag 15:22 Borås Tidning
Tobé: ”Svajigt och slarvigt om M-förslag”
LEDARE. Kritiken från SvD:s ledarsida mot M:s förslag om åtgärder mot moralpoliser är svajig och slarvig. Det replikerar Moderaternas rättspolitiske talesman Tomas Tobé. Kolumnisten Jesper Sandström svarar direkt.
fredag 15:03 Svenska Dagbladet
”MP har genomfört radikal klimatpolitik i det dolda”
Trots att klimatfrågan rankas högt av väljarna balanserar MP på spärren. Men partiet har fått igenom mer miljöpolitik än vad väljarna har insett. - Det har
fredag 14:13 Expressen
JO skadar svenskt rättsväsende
Justitieombudsmannen riktar kritik mot den juristdomare som återgav nämndemännens rättsvidriga resonemang bakom en friande misshandelsdom. Det är befängd kritik, som skadar tilltron till rättssamhället.
fredag 12:23 Ystads Allehanda
Ryssland är en svårt sjuk nation
GÄST. Magnus Ljunggren, om vilket slags land Ryssland har blivit.
fredag 11:40 Svenska Dagbladet
Det är bra att ställa krav på den som får försörjningsstöd
Ekonomiskt bistånd ska inte vara ett enkelt sätt att få försörjning av andra. Självklart ska det ställas krav på motprestation. Bara då räcker pengarna till den som verkligen är utsatt.
fredag 10:50 Kristianstadsbladet
Lisa Magnusson: Fräls oss ifrån den goda digitala diktaturen
Om Facebook bara inte varit så övertygat om sin egen förträfflighet kanske detta företag inte hade missbrukat sin makt – eller åtminstone hindrat sig i hal
fredag 10:11 DN.se
S maktmonopol har fallit
Det går inte bra för Socialdemokraterna. Man kan till och med kalla det för katastrof.
fredag 10:05 Kristianstadsbladet
Gotland - ett hangarfartyg
Gotland - ett hangarfartyg
fredag 09:13 Östra Småland
Kampanj för att stoppa vinstjakten
Inför omröstningen i riksdagen om vinstbegränsningar i välfärden den 7 juni har Socialdemokraterna i veckan startat kampanjen ”Stoppa vinstjakten”. Självfallet är det ett välkommet försök att lyfta fram välfärdsfrågorna i den politiska...
fredag 09:13 Östra Småland
Mängden privata donationer behöver öka i Sverige
LEDARE. I början av maj sålde auktions-huset Christie’s i New York David och Peggy Rockefellers konstsamling. David Rockefeller dog förra året. Auktionen inbringade motsvarande 7 miljarder svenska kronor. Familjen Rockefeller, som är en av världens rikaste, grundade...
fredag 09:08 Svenska Dagbladet
På vilket sätt är jag inte en katt?
LEDARE. I USA gick Joseph Backholm, en vit man i 20-årsåldern som jobbar på Family Policy Institute of Washington, runt på University of Washington och ställde olika frågor till studenter. Är jag en kvinna? Ja, varför inte. Är jag kines? Hmm, javisst. Är jag sju...
fredag 06:30 Svenska Dagbladet
Att din mejlkorg är överfull är inte det värsta med GDPR
Visst är det bra att skyddet av personliga uppgifter stärks. Men EU:s nya dataskyddsförordning medför stora kostnader och enorm byråkrati.
fredag 06:00 Expressen
Kommunen valde bort mångfalden i sin visionsfilm om Katrineholm
Katrineholm har satsat på hbtq-utbildning och talar om mångfald i sin kommunala vision. Men visar inget av det i sin reklamfilm.
fredag 05:30 Katrineholm-Kuriren
Strandskydd får inte vara stelbent
Både Centerpartiet och Socialdemokraterna ser problemen med hur dagens hårda strandskydd hämmar utvecklingen utanför städerna.
fredag 05:01 Södermanlands Nyheter
Sverige är inte rustat för en lågkonjunktur
Har högkonjunkturen passerat toppen?
fredag 05:00 Blekinge Läns Tidning
Må Savita inte ha dött förgäves
Det kan bli en historisk dag när Irland i dag håller folkomröstning om aborträtten. Där en av världens strängaste abortlagstiftning råder kan nu fri abort bli verklighet.
fredag 04:00 Borås Tidning
Oskarshamns modell nummer sju
Många kommuner tittar på den framgångsrika så kallade Oskarshamnsmodellen när det gäller etablering av nyanlända på arbetsmarknaden. Gott så. Bara också nyanlända kvinnor ges chansen att komma ut på arbetsmarknaden.
fredag 00:39 Barometern
Stat och kommun hand i hand
Kommunsammanläggningar eller status quo? Det finns andra alternativ som inte får lika stor uppmärksamhet.
fredag 00:34 Barometern
Oskarshamns modell nummer sju
Många kommuner tittar på den framgångsrika så kallade Oskarshamnsmodellen när det gäller etablering av nyanlända på arbetsmarknaden. Gott så. Bara också nyanlända kvinnor ges chansen att komma ut på arbetsmarknaden.
fredag 00:34 Barometern
Stat och kommun hand i hand
Kommunsammanläggningar eller status quo? Det finns andra alternativ som inte får lika stor uppmärksamhet.
fredag 00:28 Barometern
Gustafs kamrat dog - nu döms platschefen
Arbetsplatsen förvandlades till ett brinnande inferno.
fredag 00:00 Aftonbladet
Abortförbud är en skam för EU
EU måste försvara kvinnorna
torsdag 23:45 Aftonbladet
AD

AD

AD

BOKMÄRKEN

FAVORITER

Sarpsborg 08 Hordaland Telemark IT Utenriks Innenriks Hedmark Oppland Næringsliv Nordland Bergen Kjendis Fotboll Østfold Akershus Vestfold Aust Agder Kultur Båt Rogaland
flera?
Vest Agder Mobil Mat Troms Sport Oslo Hässleholm Skåne Buskerud Møre og Romsdal Trøndelag Sogn og Fjordane Odda Kalmar Forsvar Fiske Svedala Kristianstad Finnmark Fotball Oskarshamn Molde FK Skien Molde Kvinnherad Kongelig Fredrikstad Tinn Inrikes Get-ligaen USA Karlskrona Kultur Malmö Sandnes Stabæk Rendalen Karmøy Sport Sunndal Stavanger Musikk Eslöv Blekinge Bolig Poker Barn Ringsaker Lyngdal Steigen Stord Tesla Näringsliv Porsgrunn Lillesand Kragerø Fauske Sørreisa Bodø Kongsvinger Meløy Hyllestad Aurskog-Høland Sverige Åstorp Risør Bil Stockholm Motor Askøy Politikk Grane Vestby Drangedal Elverum Haugesund Android Tvedestrand Nittedal Kunst Dyr Bamble 17. mai Håndball Landskrona Helsingborg Tomelilla Åsnes IK Start Mandal Eliteserien Osterøy Trening Drammen Lund Sjakk Nesodden Vestvågøy Svelvik Tynset Økonomi Mote Narvik Salangen Hälsa Øksnes Bil Lier Kristiansand Sund Horten Nordkapp Hvaler Russland Lindås Vefsn Kryptovaluta Turn Vietnam Reise Fedje Båt Film Ballangen Eidskog Universet Kvænangen Trysil Klippan Tolga Sigdal Berlevåg X-games Gloppen Utrikes Vågan Mörbylånga Filippinene Friluftsliv Sarpsborg Forskning Grue Nedre Eiker OBOS-ligaen Notodden Førde Vinje Tranøy Langrenn Trav Karasjok Utsira Staffanstorp Frogn Askim Ålesund Vadsø Radøy Hörby Svalbard Jakt Eurovision Porsanger Menn Moss Tønsberg Austrheim Tingvoll Kävlinge Sande Larvik Bromölla Russ Åmli Kongsberg Tana Masfjorden Spill Aurdal Gausdal Øygarden Mat Målselv Hemnes Skiskyting Båstad Vær Meland Odds BK Gjøvik Ski Skurup Forskning Askvoll Lyngen Vitenskap Fitjar FK Haugesund Ronneby Jevnaker Modum Åmot World Series of Poker Sogndal Sölvesborg Jølster VM Bodø/Glimt Alstahaug Rana Sykkel Sauherad Suldal Hamar Time Teknik Stavanger Oilers OL Stranda Eiker Re Nord-Korea Ekonomi Selje Halden Skedsmo Moskenes Jönköping Kommunesammenslåing Skøyter Nord-Odal Naustdal Enebakk Høyanger Rauma Skiptvet Østre Toten Spania Brønnøy Halsa Landbruk Friidrett Kviteseid Vålerenga Olofström Farsund Lesja Kvinesdal Hadsel Løten Eidfjord Helse Øyer SK Brann Herøy Andøy Våler Sandøy Tromsø IL Norway Cup Svømming Valle Hammerfest Tysvær Rælingen FA-cupen Volvo Trollhättan Flora Kvæfjord Skodje Dovre Odal Arvika Hole Flakstad Mjøndalen IF Torsken Birkenes Giske Surnadal Östergötland Påske Åseral Rygge Skånland Nybro Forsand La liga Interiør Bundesliga NHL Fræna Borgholm Mjölby Roing Hattfjelldal Karlshamn Bærum Vennesla Klima Liverpool Hockey Alpint Voss Tromsø Trøgstad Hamarøy Ishockey Vellinge Modalen Viking FK Værøy Foto Råde Litteratur Arendal Sola Kristiansund Nes Asker Klatring Boksing Eidsberg Stryn Google Sørfold Sandefjord E-sport Skisport Eid Rømskog Gran Fjaler Ås Syria Aure Skjervøy Røyken Lenvik Øvre Eiker Årdal Kvinner Polen Os Svalöv Leirfjord Nesna Søgne Jobb Froland Evenes Flekkefjord Tour of Norway Tjeldsund Motorsport Emmaboda
AD

AD

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL